Bezbednost dece na prvom mestu: Uručena autosedišta za mališane rođene u prethodnoj godini

U okviru Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Inđija roditeljima je, koji su dobili decu u prethodnoj godini, uručena autosedišta za bezbednije učestvovanje u saobraćaju.

U Kulturnom centru podeljeno je 120 autosedišta a pre toga održana je prezentacija o važnosti upotrebe autosedišta u motornim vozilima.

Ovo je drugi put da organizujemo podelu autosedišta. Obzirom da se ova akcija pokazala više nego uspešnom nastavićemo da i u budućnosti realizujemo dodelu autosedišta kako bi sa jedne strane poboljšali bezbednost naših mališana a sa druge strane finansijski pomogli roditeljima“, izjavio je šef kabineta predsednika opštine Inđija Nemanja Milojević.

Foto: Indjija.net

Sve aktivnosti koje doprinose povećanju bezbednosti učesnika u saobraćaju su dobrodošle, a ovo što Opština Inđija sprovodi je za svaku pohvalu“, rekao je predstavnik Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije Branko Stamatović i dodao da je veoma važno podići svest građana o važnosti primene svih mera bezbednosti u saobraćaju.

Roditelji koji nisu mogli da dođu u Kulturni centar mogu doći svakog radnog dana u Odeljenje za društvene delatnosti opštine Inđija i preuzmu autosedište.

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Inđije formiran je krajem 2016. godine nakon niz godina neaktivnosti. Sredstva za finansiranje se obezbeđuje putem naplaćenih saobraćajnih kazni, i to tako što 30% sliva u opštinski budžet. Do sada su organizovane brojne aktivnosti usmerene ka različitim učesnicima u saobraćaju, kao i opremanje policijske stanice sa opremom neophodnom za svakodnevni rad.

Sremski Portal / Indjija.net / Foto: Indjija.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.