Briše se lista čekanja na vrtić u Pećincima

Gradilište u Šimanovcima na kojem se gradi novi objekat Predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni”, obišao je novoizabrani predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić, u pratnji svog zamenika Zorana Vojkića i predsednika Savet MZ Šimanovci Aleksandra Mandića.

Kada naredne godine vrtić bude pušten u rad u pećinačkoj opštini više neće biti liste čekanja na mesto u vrtiću, potvrdio je Đokić.

Novi vrtić rešava problem ne samo zaposlenim roditeljima iz Šimanovaca, već i brojnim roditeljima iz ostalih naselja naše opštine koji su zaposleni u šimanovačkoj radnoj zoni. Lista čekanja za upis u vrtić u opštini Pećinci postoji još samo u objektu u Šimanovcima, a sa završetkom ove investicije u potpunosti ćemo ukinuti liste čekanja i sva deca sa teritorije naše opštine biće upisana u vrtić – rekao je Đokić.

Pećinačka lokalna samouprava dosta ulaže u obrazovanje, što će biti jedan od prioriteta i u narednom periodu. Praktično je završena kompletna rekonstrukcija škole u Karlovčiću vredna 90 miliona dinara i već 1. septembra učenici ove škole nastavu će pohađati u sasvim novom objektu. Uveliko je u toku kompletna rekonstrukcija osnovne škole u Kupinovu vredna 230 miliona dinara, a sledeći veliki projekat je rekonstrukcija osnovne i starog dela objekta srednje škole u Pećincima, najavio je predsednik opštine.

Gas za sva sela

Najveći infrastrukturni projekat u pećinačkoj opštini je gasifikacija svih naselja, vredna čak 6,1 milion evra. Takođe, u toku je izgradnja nove vodovodne mreže u Ogaru.

Na tome se neće stati, jer mi želimo da građanima svih 15 naselja naše opštine obezbedimo kvalitetne uslove za život – rekao je predsednik opštine Siniša Đokić.

Novi objekat vrtića u Šimanovcima prostiraće se na 1700 kvadratnih metara, a sredstva za realizaciju ove investicije u iznosu od 220 miliona dinara obezbedila je Pokrajinska vlada. Predsednik šimanovačkog Saveta Aleksandar Mandić rekao je da je dosadašnji vrtić veoma neuslovan i da je bio privremeno rešenje skoro 30 godina.

Sremski Portal / Dnevnik / Foto: Dnevnik

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.