Gradonačelnica Sremske Mitrovice uručila maske deci dve osnovne škole

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanovic obišla je Osnovnu školu „Slobodan Bajić Paja“ i Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popovic“, gde je uručila zaštitne maske deci od 1. do 4. razreda, kao donacija Kazneno popravnog zavoda Sremska Mitrovica. Ukupno će biti podeljeno 16.000 maski svim osnovnim školama na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

Posetom gradonačelnice Sremske Mitrovice Osnovnoj školi „Slobodan Bajić Paja“, počela je podela zaštitnih maski deci od 1. do 4. razreda na teritoriji Grada, a svako dete je dobilo po 5 maski u pakovanju.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije sve škole na teritoriji Grada su preuzele sve potrebne zaštitne mere, kako bi zaštitili svoje učenike i zaposlene od korona virusa, a ova donacija će im i te kako pomoći da to i ostvare.

U tekstilnoj radionici poluotvorenog dela „Zelengora“ Kazneno popravnog zavoda Sremska Mitrovica, a na inicijativu jednog od osuđenih lica, napravljeno je ukupno 16.000 maski za svu decu od 1.do 4. razreda, te se dobrovoljno odrekli dela svojih primanja.

Kako je istakla gradonačelnica, ukupno je podeljeno 220 maski Bajićevoj školi, a 55 je uručeno Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović“

Preostale zaštitne maske biće podeljene svim drugim osnovnim škola na teritoriji Grada Sremska Mitrovica u toku sledeće nedelje.

Sremski Portal / RTV / Foto: EPA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.