Italijani donirali osam tona salate za KCV i penzionere

Italijansko preduzeće Linea Verde iz Dobrinaca u opštini Ruma doniralo je osam tona upakovanih salata spremnih za upotrebu, a ove namirnice koristiće se u Kliničkom centru Vojvodine i stići i do penzionera, saopštila je danas ambasada Italije u Srbiji.

„Ovim gestom solidarnosti Linea Verde pokazuje kako su italijanska preduzeća čvrsto povezana sa teritorijom na kojoj posluju, naročito u teškim trenucima“, rekao je ambasador Italije u Beogradu Karlo Lo Kašo.

Mnogobrojne su italijanske kompanije u Srbiji koje su se u ovim nedeljama vanredne situacije založile kako bi na konkretan način doprinele zadovoljenju potreba lokalnih institucija i građana, navodi se u saopštenju i dodaje da su mnoge fabrike tekstilne industrije pokrenule su proizvodnju zaštitne opreme koju su kasnije donirale opštinama gde posluju.

„Puno italijanskih preduzeća u Srbiji nastavlja da radi, garantujući bezbednost svojih zaposlenih i pokazujući da žele da se zajedno sa svojim srpskim prijateljima suoče sa ovim izazovom“, dodao je Lo Kašo.

Sremski Portal / Dnevnik / Foto: Tanjug (Vladimir Džuverović)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.