Konji, muzika i hrana na vašarištu Rumske štraparijade

Rumska 11. međunarodna štraparijada, održaće se 27. i 28. juna na Rumskom vašarištu.

Dvodnevna manifestacija kojom se prikazuje spretnost radnih konja, obuhvatiće takmičenje u tri kategorije parova – laki, srednji i teški par, ali i bogat muzički program.

Sutra, od 9 časova počinje merenje i određivanje kategorija, a takmičari se mole da dođu malo ranije kako bi izvukli redni broj. Sledi defile, nakon čega će se predstaviti laki par kategorije, a nakon pauze i srednji i teški par. Organizatori napominju da za sve one koji nisu upoznati sa pravilima, svaka kategorija ima određenu težinu za sebe, te postoje limiti težine za svaku kategoriju, kao i težine trupaca, koji su prilagođeni težini konja.

Nijedna vrsta nasilja nad konjima nije dozvoljena, ni u stazi, ni van nje. Sledi direktna diskvalifikacija takmičara sa svim njegovim grlima, ukoliko prekrši ovo pravilo- napominju organizatori Rumske štraparijade.

Za muziku su od 19 časova zaduženi Goci bend i orkestar „Šumadinci”, dok će u nedelju isti orkestar nastupiti sa Verom Matović. U nedelju takmičenje počinje u 11 časova, a posetioci će moći osim uživanja u konjima i muzici da probaju i specijalitete pod šatorom: jagnjetinu, praseće pečenje i vruć kupus.

Sremski Portal / Dnevnik / Foto: Dnevnik

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.