Kontrolisana situacija u Sremskoj Mitrovici, zaraženo 133 osoba

Danas je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana konferencija za medije na kojoj su saopšteni novi podaci o broju obolelilh od Kovida 19, kako na teritoriji Sremskog okruga, tako i za grad Sremsku Mitrovicu.

Podaci su gotovo identični kao i na prethodnom izveštaju, te je broj zaraženih u gradu na Savi 133 lica obolelo, a stopa oboljevanja za region Srema iznosi 4 lica na 100.000 stanovnika dok je taj broj za Mitrovicu 5 lica.

Testiranje se obavlja u Zavodu za javno zdravlje uobičajenim tokom, a dobra vest je da je 13 pacijenata otpušteno iz Korona centra mitrovačke Opšte bolnice.

Za period juna i jula meseca u regionu Srema testirano je ukupno 2570 lica na Kovid 19 u Zavodu za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici.

Prednost u testiranju imaju pacijenti sa simptomima, dok se testovi na lični zahtev zakazuju telefonskim putem.

U Mitrovici je trenutno zaraženo 133 lica, a oporavljenih je 15 osoba. Ova brojka gotovo je identična kao na prethodnom izveštaju.

Čak 13 pacijenata otpušteno je iz Korona centra u bolnici, a zabeležen je jedan smrtni slučaj od ponedeljka. Ono što je dobra vest jeste da među osobljem koje radi u Korona centru i najizloženije je virusu nema zaraženih lekarskih timova.

Blaga tendencija pada broja javljanja u Kovid ambulantu je zabeležena u toku ove nedelje. Tamo se po pojavi prvih simptoma pacijentu obavi klasičan pregled, laboratorija iz krvi i radiološki pregled.

U II zdravstvenoj stanici i dalje se mogu obaviti komercijalni serološki testovi iz krvi svakog radnog dana od 8 do 12 časova i nema gužvi po rečima nadležnih, a Kovid ambulanta je već drugu nedelju smeštena u Opštu bolnicu.

Sremski Portal / RTV / Foto: RTV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.