Modernizacija učionica i besplatni udžbenici u Rumi

Projekat modernizacije nastave u rumskim školama započet je početkom ove godine, kada je nova računarska oprema uručena svim srednjim školama, a nedavno je ona stigla i u osnovne škole, što je direktorima uručio predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

Osim računara i monitora ovog puta, u skladu sa školskim potrebama, Opština Ruma je kupila i prateću opremu: štampače, multifunkcionalne uređaje, kopir aparat i platno za projekcije.

– Danas smo podelili 20 računara, štampače, skenere, sve ono što su škole tražile – izjavio je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić. – Škole u ovom momentu ne rade punim kapacitetom, no, informatički kabineti će biti spremni za redovnu nastavu. Uručili smo svakoj školi i po 250 zaštitnih maski i zaštitnih rukavica, s obzirom da tek predstoje završni ispiti za maturante. Razgovarali smo sa direktorima i o svim problemima i svim pitanjima koji se tiču, kako infrastrukture u školskim zgradama, tako i o svemu onom neophodnom da bi se osnovno obrazovanje podiglo na viši nivo. Mi smo kao lokalna samouprava pripremili 17,5 miliona dinara za infrastrukturne radove u ovoj godini.

Foto: Opština Ruma

– Oko 14 miliona dinara biće uloženo u objekte osnovnog obrazovanja, a 3,5 miliona u srednjoškolske. Opština Ruma je izdvojila i 35 miliona dinara za kupovinu udžbenika za sve učenike osnovnih škola. Predsednik Mančić je rekao da će tender za nabavku udžbenika biti raspisan u narednih 15 dana
Predsednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola i direktorica OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ Žaklina Negovanović zahvalila se Opštini Ruma na vrednoj donaciji koja će modernizovati rad u rumskim školama, ali i na nabavci besplatnih udžbenika za decu, što je posebno, kako kaže, naišlo na odobravanje roditelja.

– Zahvalni smo opštinskoj upravi Ruma koja nam izlazi svaki put u susret i pomaže nam i što se tiče obnove škole i rešavanja i oko udžbenika – naglasila je direktorica Žaklina Negovanović i dodala da rumske škole uspešne u pisanju projekata, te da su tako ove godine od Pokrajine, sve škole dobile pametne table i projektore. – Moram reći da je ovo jedna od retkih opština koja će dodeliti udžbenike za sve osnovce. Što se tiče hardverske opreme koja nam je neophodna jer je deo naše zastareo i ne može da isprati nove programe i aplikacije sa kojima se radi, tako da ovo što smo sada dobili jeste nama uvek i malo, ali zaista polako će zakrpiti neke rupe pa idemo dalje.

Sremski Portal / Dnevnik / Foto: Opština Ruma

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.