Momirović: Za Staru Pazovu i Inđiju izdvajamo 60 miliona evra za ekološke projekte

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović sa predsednikom opštine Stara Pazova Đorđem Radinovićem i v.d. direktorom JP Putevi Srbije Zoranom Drobnjakom obišao je radove na državnom putu Stara Pazova – Stari Banovci i kružnom prelazu gde se u okviru projekta izgradnje brze pruge Beograd – Novi Sad gradi nadvožnjak.

Radovi na rekonstrukciji tri izuzetno važne deonice državnog puta u Staroj Pazovi su pred završetkom, a reč je o kružnoj raskrsnici državnih puteva IIA 127 u Staroj Pazovi, deonici Stara Pazova – Stari Banovci i deonici Stari Banovci – Ruma. U okviru izgradnje pruge za velike brzine Beograd – Novi Sad, krajem januara za drumski saobraćaj je zatvoren putni prelaz u Staroj Pazovi i započeli su radovi na izgradnji novih koloseka i novog putnog nadvožnjaka preko pruge.

„Mi se trudimo da pomognemo lokalnim samoupravama i u Staroj Pazovi, Subotici, Novom Pazaru i Tutinu. Moramo što pre da uradimo završni sloj asfalta i izgradimo nadvožnjak u Staroj Pazovi koji ide preko pruge koja će biti najbrža u Istočnoj Evropi. Dok građanima Stare Pazove ne obezbedimo komfornu komunikaciju, nećemo pustiti brzu prugu, jer nam je važno da građanima obezbedimo slobodno i bezbedno kretanje“ kazao je Momirović.ž

Ministar Momirović istakao je da je Srbija u programu velikih investicija u ekološku infrastrukturu i da je za Staru Pazovu i Inđiju odvojeno  60 miliona evra za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i 55 kilometara kanalizacione infrastrukture. U naredne dve godine Stara Pazova i Inđija neće imati problema sa otpadnim vodama, a u planu je da u narednih pet godina preko 80 procenata otpadnih voda u Srbiji biti prečišćeno. Po završetku obilaska radova na državnom putu Stara Pazova – Stari Banovci, ministar Momirović obišao je radove i na kružnom prelazu gde se u okviru državnog projekta izgradnje brze pruge Beograd – Novi Sad gradi nadvožnjak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.