Na teritoriji opštine Stare Pazove koronom zaražene 24 osobe

Prema statističkim podacima vezanim za rasprostranjenost zaraženih virusom COVID 19, do sinoć ukupan broj zaraženih na teritoriji opštine Stara Pazova od početka epidemije iznosi 24.

Najviše ih je u Novoj Pazovi 9 od kojih je čak 4 starije od 65 godina, potom sledi Stara Pazova koja zvanično ima 6 zaraženih i to uglavnom mlađe i srednje životne dobi a među njima je i devojka od 19 godina.

U Starim Banovcima je zaraženo 3 osobe i to muškarac od 49 i žene od 43 i 34 godine, a u Novim Banovcima je zaražen muškarac od 45 godina. U Golubincima su koronu dobili mladić od 23 godine i čovek od 35 godina, dok je u Krnješevcima zaražen starac od 73 godine i mladić od 26 godina. U Surduku je zaražena ženska osoba od 36 godina.

Prema ovoj statistici u Vojki i Belegišu do sinoć nema registrovanih osoba zaraženih korona virusom.

Inače, u staropazovačkoj opštini ima više zaraženih žena nego muškaraca. Najstariji zaraženi ima 84 godine a najmlađi 19 godina. Većina je radno sposobna i najviše ima zdravstvenih radnika najčešće zaraženih u bolnicama u Beogradu gde su zaposleni, zatim pripadnika službe Hitne pomoći ali i pripadnika MUP-a.

U početku su gotovo svi slučajevi uveženi, ali je u poslednje vreme došlo do lokalne transmisije, odnosno nekoliko njih je zarazilo rođake, kolege i prijatelje u svojoj neposrednoj okolini.

Sremski Portal / RTV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.