Nova ambulanta u Šašincima

Za samo tri meseca u Šašincima je podignuta i opremljena nova ambulanta. Grad Sremska Mitrovica finansirao je izgradnju sa 7,1 miliona dinara, a dodatnih 700.000 dinara za opremanje obezbedio je mitrovački Dom zdravlja.

Objekat je otvorila dr Darija Kisić Tepavčević, pomoćnica direktora za javno zdravlje i populacionu politiku Instituta za javno zdravlje Srbije „Milan Jovanović Batut”, a svečanosti održanoj u utorak, prisustvovali su, pored mnogobrojnih meštana, gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković.

Šašinci su dobili objekat kakav zaslužuju, s obzirom na dugu tradiciju kontinuirane zdravstvene zaštite. Podatak da se ovde obavljalo i do 10.000 pregleda godišnje govori koliko je nova ambulanta potrebna. Lokalna samouprava izdvojila je novac, jer vi najbolje i znate šta vam treba, niste čekali da vam neko sa strane ovo pruži – rekla je dr Darija Kisić Tepavčević.

Miroslava Ševo, vd direktorka Doma zdravlja Sremska Mitrovica zahvalila se lokalnoj samoupravi koja je imala razumevanja za meštane Šašinaca koji su se 53 godine lečili u staroj ambulanti. Ovde će medicinski radnici imati bolje uslove rada, a meštani bolju zaštitu, dodala je Ševo, precizirajući da će pet dana nedeljno ovde tokom prepodneva raditi lekar i sestra.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković podsetio je da su od početka godine domovi zdravlja u ingerenciji Pokrajine, a da je ova investicija delo Grada Sremske Mitrovice.

Svi smo na jednom zadatku, da radimo ono što je najvažnije za građane, da im obezbedimo maksimalnu zdravstvenu zaštitu a našim lekarima i sestrama obezbedimo bolje uslove rada. Šašinci su veliko selo, 1600 stanovnika, ovde će se raditi 10.000 pregleda godišnje, a mi ćemo se potruditi da nađemo rešenje, kako da radi celodnevno – rekao je Gojković, dodajući da je Pokrajinska vlada u sremski okrug uložila više od dva miliona evra, osavremenivši opremom najveću ustanovu, Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici, ali i kroz brojne radove na domovima zdravlja u sremskim opštinama i dvema specijalnim bolnicama u Vrdniku i Starom Slankamenu.

Kao prioritetni kapitalni projekat u budućnosti Gojković je imenovao kompletnu rekonstrukciju mitrovačke bolnice, za koju se priprema projektna dokumentacija.

Sremski Portal / Dnevnik / Foto: Sremska Mitrvica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.