„Novi tvrđava teatar“ od 4. do 8. septembra u Čortanovcima

Pozorišni festival „Novi tvrđava teatar“ sedmi put će biti održan u Vili Stanković u Čortanovcima od 4. do 8. septembra.

Sticajem okolnosti povodom pandemije Covid 19, ovogodišnje izdanje festivala biće u znatno skraćenom izdanju, jer je prvi zakazani termin morao biti pomeren kada je izbila epidemija, a onda su mnogi gosti iz zvanične selekcije otkazali učešće.

Kako navode organizatori, iako ovaj put nisu bili u mogućnosti da festival realizuju po svom planu, veoma je važno da će se festival ipak održati i da neće biti prekinut kontinuitet.

Selektor i umetnički direktor festival je književnica, dramski pisac i rediteljka Vida Ognjenović, koja je napravila repertoar od svega tri predstave.

Na dan otvaranja biće odigrana drama „Upotreba čoveka“ po romanu Aleksandra Tišme, u režiji Borisa Liješevića, koji će imati reprizu i poslednjeg dana (08.09.).

Projekat je rađen u koprodukciji – festivala „Novi tvrđava teatar“ Novi Sad, Novosadskog pozorišta, festivala Grad teatar Budva i East West Centar Sarajevo.

Sledi dva dana zaredom 5. i 6. septembra dramatizacija čuvenog romana Lava Tolstoja „Ana Karenjina“ reditelja Dejana Projkovskog kao i 7. septembra u čast nagrađenih poznata duo drama „Oleana“ Dejvida Memeta, u režiji Vide Ognjenović, master predstava ispred Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu.

Isti komad je Ognjenovićeva režirala pre više od dve decenije u Ateljeu 212.

Sremski Portal / Tanjug / Foto: sekspirfestival.org

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.