Plansko ozelenjavanje rumskih ulica

Sredstava tekuće bužetske rezerve u iznosu od 3,8 miliona dinara biće iskorišćena za plansku sadnju drveća u ulicama 15. maj i 15. avgust, odlučilo je Opštinsko veće Rume. Rekonstrukcija tih ulica je u toku, a da bi efekat svih izvedenih radova bio potpun, neophodno je i odgovarajuće zelenilo.

Posadićemo drvored celom dužinom Ulice 15. maja, a zatim i duž Ulice 15. avgusta. Pored svih onih radova koji se tamo obavljaju i izgleda koje te ulice dobijaju, mislim da kada posadimo to drveće zaokružićemo jednu skladnu celinu. Vodimo računa o zelenilu i zaštiti životne sredine, ali i o svemu onome što našem gradu daje lepšu sliku – izjavio je predsednik opštine Slađan Mančić.

Opštinsko veće odlučilo je da izdvoji još dva miliona dinara za uređenje deponija po selima. Ponovo je apelovano da svi povedu računa gde i na koji način odlažu smeće.

Imamo organizovanu službu koja smeće odnosi pa cenama koje su na nivou 2014. godine. Ne vidim razlog zbog kojeg se stvaraju divlje deponije. Potrošili smo sav budžet planiran za ovu godinu i želimo da ga u ova naredna dva meseca dopunimo i na taj način ponovo krenemo u čišćenje novonastalih deponija – rekao je Mančić.

Ove godine će Ruma imati samo 750 hektara državnog zemljišta na licitaciji, namenjenog za izdavanje u zakup poljoprivrednim proizvođačima. Najveći deo zemljišta je vraćen vlasnicima kroz restituciju, ali je i ranijih godina izdato u višegodišnji zakup.

Sremski Portal / Dnevnik / Foto: Dnevnik

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.