Podeljeno više od 400 paketa pomoći u Inđiji

Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak kaže da su još prošlog ponedeljka odneli penzionerima prehrambene i higijenske pakete pomoći.

Podelili smo 250 dezinfekcionih i 150 prehrambenih paketa. Nastavljamo dalje i podelićemo koliko god bude trebalo- ističe Gak. -Sve javne površine su dezinfikovane, a na poslednjoj sednici donesene su i nove mere, te je i Vatrogasna spasilačka jedinica u Inđiji već juče angažovala jedno vatrogasno vozilo u saradnji sa JKP “Komunalac” i uradila dezinfekciju svih ulica u naseljenom mestu Inđija.

Takođe, nabavljene su i prskalice za dezinfekciju u zatvorenim prostorijama i odštampani plakati za poziv svim zainteresovanim volonetrima da se jave da pomažu starim i nemoćnim licima u dostavi hrane i lekova.

Zatvoreni su svi kafići, kafane i restorani, kao i ostali objekti koji podrazumevaju okupljanje građana na teritoriji naše opštine- ističe Gak.

Doneta je i nova mera kojom JKP “Komunalac Inđija” organizuje rad pijaca isključivo sredom i subotom u periodu od 6 do 10 časova, s obezbeđenjem po jednog ulaza i izlaza sa tog prostora.

Napravljeni su i posebni plakati kao obaveštenje starijim sugrađanima od 65 godina sa imenima prodavnica koje će raditi nedeljom od 4 do 7 časova.

Takođe, po odluci Vlade zabranjeno je okupljanje više od pet osoba u zatvorenom prostoru, osim članova uže porodice koji imaju prebivalište na istoj adresi- kaže predsednik Opštine Inđija. -Svim direktorima javnih preduzeća, ustanova i agencija i organizacija čiji je osnivač Opština naređeno je da organizuju minimum procesa rada u uslovima vanrednog stanja.

JKP “Komunalac” Inđija uradiće dezinfekciju stambeno-poslovnog centra “Sloboda” i Fontana u Inđiji.

Naređeno je i upravnicima stambenih zgrada da urade dezinfekciju zajedničkih prostorija i liftova u stambenim zgradama- odlučan je Gak.

Sremski Portal / Dnevnik / M. Sć / Foto: Opština Inđija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.