Poseta Gerontološkom centru u Rumi

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević i državni sekretar dr Mirsad Đerlek posetili su Gerontološki centar u Rumi, gde su razgovarali sa korisnicima, kojima su krajem januara, odlukom Kriznog štaba, a na inicijativu resornog Ministarstva, omogućene posete i izlazak iz ustanove.

Prof. dr Kisić Tepavčević zahvalila je svim korisnicima, na strpljenju i poštovanju svih mera, koje su donete isključivo u cilju zaštite njihovog zdravlja, ali koje, kako kaže, nisu nimalo bile lake. Takođe, pohvalila je i zaposlene koji su pokazali veliku odgovornost i požrtvovanost u toku pandemije virusa Kovid -19.

„Naši najstariji građani nam svaki dan iznova pokazuju šta znači odgovornost i ljubav prema najmilijima. Oni su više od godinu dana bili u karantinu i nikada se nisu žalili, je su znali da je takvo ponašanje najbolji način da sačuvaju svoje, kao i zdravlje svojih najbližih“, rekla je ministarka Kisić Tepavčević.

Ministarka je navela da je Gerontološki centar u Rumi pravi primer odgovornog ponašanja i korisnika i zaposlenih i navela da su u ovoj ustanovi svi korisnici vakcinisani i revakcinisani, kao i da su u skladu sa epidemiološkim preporukama organizovane i posete i njihovi izlasci iz ustanova.

Prilikom posete, državni sekretar dr Mirsad Đerlek je korisnicima uručio i pakete vitamina, koje je obezbedila država.

Državni sekretar dr Mirsad Đerlek rekao je da Republika Srbija od samog početka izabrala ozbiljnu strategiju za borbu protiv virusa Kovid 19 i naveo da je ovo još jedna u nizu mera da se pomogne najranjivijoj populaciji, koja je pokazala veliku disciplinovanost kada je u pitanju vakcinacija. Kako je istakao u Beogradu je 70,2 odsto vakcinisanih preko 65 godina, a u Srbiji  milion i 51 hiljada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.