Postavljeni brzinomeri kraj škole u Noćaju

Novi brzinomeri i saobraćajna signalizacija upozoravaće vozače da prolaze kraj osnovne škole u Noćaju, mačvanskom selu na području Sremske Mitrovice.

Prema rečima Petra Samardžića, koordinatora kol-centra i člana Kriznog štaba, Grad Sremska Mitrovica čini ogromne napore da se život vrati u normalne tokove, bez obzira što je još uvek na snazi vanredno stanje.

Uz poštovanje svih propisanih mera, sva gradilišta su u funkciji. Konstantno se radi na unapređenju seoske infrastrukture, tako da su u proteklom periodu asfaltirani kilometri puteva, izgrađeni su vrtići, ambulante, parohijski domovi – rekao je Samardžić. -U centru Noćaja je upravo završeno postavljanje saobraćajne signalizacije, što je bio višegodišnji problem meštana. Sada je urađena vertikalna i horizontalna signalizacija, postavljeni su brzinski displeji i znakovi upozorenja, ispisi na putu, ivične linije i vibracione trake.

Milan Mijailović iz Mesne zajednice kaže da se ovim postiže sigurniji i bezbedniji prelazak ulice za školsku decu, ali i sve meštane, jer je reč o veoma prometnoj raskrsnici.

Grad je obezbedio projektnu dokumentaciju i sufinansirao projekat vredan 1,2 miliona dinara, a najveći deo novca obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj. U ovom selu je asfaltirana i Ulica Aleksandra Mijalovića.

Sremski Portal / V. H. / Foto: Privatna arhiva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.