Ruma pomogla Irigu tokom vanrednog stanja

Predsednik opštine Irig Stevan Kazimirović kaže da su tokom vanrednog stanja dobili pomoć od susedne sremske opštine Ruma. Reč je o paketima pomoći penzionerima sa nižim primanjima, u vrednosti do milion dinara.

Predsednik opštine Ruma Slađan Mančić poslao nam je jedan kamion sa paketima pomoći koji su sadržali brašno, šećer i druge namirnice, vrednosti do milion dinara. Inače, prošle nedelje smo završili sa podelom paketa u tri navrata i kada sve saberemo podelili smo oko 2.300 paketa- napominje Kazimirović. -To je za našu malu opštinu velika cifra, a paketi su deljeni penzionerima i socijalno ugroženima.

On dodaje da je u prvoj turi podele 1.615 penzionera dobilo pakete pomoći, dok su se u drugoj turi delili paketi pomoći socijalno ugroženima, kao i porodicama sa više članova koji imaju troje, četvoro, petoro dece, te romskim porodicama.

Pakete su dobili i radnici javnih ustanova, počev od opštinske uprave, vrtića, Čitaonice, „Komunalca”, koji imaju trogodišnje i četvorogodišnje srednje obrazovanje, jer njihova plata je malo iznad 30.000 dinara, a penzioneri dobijaju do te sume. Njima smo podelili 100 paketa, tu spadaju i radnici Crvenog krsta, kao i Centra za socijalni rad, ali i spremačice u školama- ističe Kazimirović.

Predsednik iriške opštine dodaje da su imali dovoljno volontera koji su delili pakete, dok su po selima paketi deljeni preko mesnih zajednica. Spiskovi penzionera kojima pripada pravo na ovu pomoć, morali su naknadno da se dopunjuju.

Pored skromne mesečne naknade od Republičkog metereološkog zavoda od 4.000 dinara mesečno, iz gradskog buyeta za strelce obezbeđeno još po 8.000

Po prvom spisku za penzionere imali smo 1.117 paketa pomoći za koje smo dobili pomoć od Pokrajine i kada smo počeli raspodelu, javili su nam se penzioneri koji su ispunjavali uslove, a nisu se nalazili na spisku. Te nam je za dve nedelje stigao ažuriran spisak, a razlika je bila oko 500 ljudi- priča Kazimirović. – Irigu je za tih 500 paketa pomogla komšijska Ruma i dodali smo iz opštinske kase, te smo obezbedili pakete, da niko ne ostane uskraćen.

Kazimirović dodaje da su za drugu turu paketa pomoć dobili od NALED-a, koji su im poslali 480 paketa za socijalno ugrožene, te ljude koji rade u javnim ustanovama, a imaju niže plate.

Dovijali smo se na razne načine i snašli da svima pomognemo. Uradili smo posao i svi su zadovoljni, potvrđuje Kazimirović.

Sremski Portal / Dnevnik / Foto: Dnevnik

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.