S. Mitrovica: Završena druga po redu radionica pustovanja vune

Završena druga po redu radionica pustovanja vune u orgranizaciji Etno mreže, Nacionalne službe za zapošljavanje, i u saradnji sa Udruženjem žena „Zatno runo Sirmiuma“, a pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica.

Radionica je namenjena za nezaposlene žene koje žele da se bave izradom rukotvorina zasnovanih na kulturnom nasleđu Srbije.

Obuka je trajala 4 nedelje, a sve polaznice koje su uspešno završile radionicu dobiće sertifikat Etno mreže, a za najbolji završni rad i opremu za pustovanje.Različiti simboli Grada na Savi se nalaze na gotovim radovima od vune od kojih je najpoznatiji solomonov čvor.

6 žena uspešno je završilo obuku pustovanja vune koja se u organizaciji Etno mreže održava drugi put u Sremskoj Mitrovici, a kako kažu veoma su zadovoljne gotovim radovima.

Olgica Savić edukator ove radionice i sama je bila polaznica iste prošle godine, koja je uz volju, dobar rad i dobijeni sertifikat od Etno mreže postala mentor ovogodišnjim polaznicama.

Sve zainteresovane nezaposlene žene imale su priliku da budu deo ove radionice, a one najbolje će dobiti sertifikate, ali i šansu da postanu članice Etno mreže, i udruženja Zlatno runo Sirmiuma kao i da rade i zarađuju.

Sremski Portal / RTV / Foto: freeimages.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.