U Inđiji jasna obeležja za volontere

Štab za vanredne situacije Opštine Inđija obezbedio je prsluke i legitimacije za volontere koji nose pomoć starijim sugrađanima, kako ne bi došlo do zloupotreba.

Svaki volonter koji nosi hranu, lekove i druge potrepštine dobio je narandžasti prsluk na kojem se sa prednje leve strane nalazi grb opštine, dok na zadnjoj strani piše „Opština Inđija” i ispod „volonter”.

Legitimacija koju će volonteri pokazivati starijim sugrađanima pri donošenju hrane i lekova ljubičaste je boje, sa grbom opštine i krupnim slovima stoji „volonter” sa registracionim brojem i plavom trakicom koja se okači oko vrata i na kojoj piše „Opština Inđija”.

Svakoga ko se pojavi i predstavi kao volonter, a pri tom nema navedena obeležja, treba odmah prijaviti policiji na 192 ili na dežurni broj policijske stanice u Inđiji 022/561-321 ili na telefone kriznog štaba Opštine Inđija 022/561-031 ili 561-277.

Snabdevanje penzionera i nemoćnih lica radi Udruženje „4+1” i Crveni krst. Uprkos svojim uniformama, dok traje vanredno stanje, svi su u obavezi da nose obeležja koja je napravio Štab za vanredne situacije opštine Inđija.

Pored ovih organizacija, krizni štab formira bazu volontera koji se prijavljuju putem mejla press@inđija.net, odnosno telefonom na 022/561-031 ili 561-277 ili slanjem podataka na zvaničnim stranicama Opštine Inđija, kao i putem društvenih mreža Fejsbuka, Instagrama i Tvitera. Krizni štab opštine volontere će angažovati po potrebi.

Sremski Portal / M. Sć / Foto: Obeležja inđijskih volontera

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.