U Rumi tri veća projekta do kraja godine

Radovi na rekonstrukciji rumske Ulice 15. maja stigli su do Pavlovačke ulice. privode se kraju podzemni radovi na vodovodnoj mreži i drugim instalacijama.

U lokalnoj samoupravi su zadovoljni, jer se radovi odvijaju pomalo neočekivanom brzinom. Predsednik opštine Slađan Mančić napominje da se obazrivo planiraju budući radovi, te da je lokalna samouprava sačinila listu prioriteta i okvirni plan za trošenje budžetskih sredstava, u ovoj situaciji koja je nepredvidiva.

Imali smo problema kada je Vodovod, zbog neodgovornog ponašanja, bukvalno ceo grad jedan dan ostavio bez vode, ne bi li se izvršili novi priključci ljudima koji žive u Ulici 15. maj, u delu od Kudoške do Vrdničke i Pavlovačke. To smo prevazišli, tako da neće biti restrikcije vode na teritoriji celog grada kada se ostala domaćinstva budu kačila na vodovodnu mrežu – pojašnjava predsednik opštine Slađan Mančić.

Napreduju i radovi na trotoarima, pa sledi postavljanje ivičnjaka. Vrlo brzo ulica će dobiti konačan izgled, jer nema dodatnih radova u smislu parkinga ili zelenih površina.

Kako se približavamo urbanijem delu grada, kada se prođe Pavlovačka i Ulica 27. oktobra, tu već ulazimo i u gušći saobraćaj, ali i komplikovanije i zahtevnije radove- izjavio je Mančić.

Opština Ruma je raspisala i javnu nabavku za izgradnju rezervoara za skladištenje pitke vode na izvorištu Borkovac, a taj posao će Pokrajina podržati sa čak 12,5 miliona dinara, dok će lokalna samouprava obezbediti sredstva za PDV.

Mislili smo da smo izašli iz ove situacije sa korona virusom, a sad opet imamo tih problema, a tako ima i privreda na teritoriji našeg grada, mala i srednja preduzeća, i iz tog razloga obazrivo i uz analize idemo projekat po projekat. Uz određenu dozu obazrivosti i štednje ulazimo u sve to. Ostala su nam još tri-četiri veća projekta. Jedan je Dom Vojske, vrednosti oko 30 miliona, što je recimo vrednost nabavke besplatnih udžbenika, ali uybenici ne mogu da čekaju i zato je ta javna nabavka prva raspisana. Drugi značajniji projekat je izgradnja pešačko – biciklističke staze između Putinaca i Donjih Petrovaca i treći izgradnja gasovoda za privredu prema Vognju. Većinu drugih velikih tendera smo raspisali, neki projekti se rade, poput izgradnje kotlarnice „Solidarnost” – kaže Mančić.

Tender za održavanje puteva
Raspisan je tender za održavanje puteva vredan 50 miliona dinara, gde je do sada utrošeno već 12 miliona. Opština se trudi da na vreme plaća sve obaveze.

Ubeđen sam da će procedura oko odabira ponuđača biti završena za Dom Vojske u trećem ili početkom četvrtog kvartala. Od vremenskih uslova će zatim zavisiti dalji tok izvođenja radova. Mislim da ćemo zbog cele situacije i na tekućim projektima možda morati da produžimo rokove, ali da ćemo uspeti da završimo sve planirano- poručio je Mančić.

Sremski Portal / Dnevnik / Foto: Dnevnik

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.