U Sremskim Karlovcima proglašena vanredna situacija

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i sprovođenja operativnih mera zaštite od širenja, na teritoriji opštine Sremski Karlovci proglašena je vanredna situacija.

Kako je navedeno u odluci predsednika opštine Sremski Karlovci Nenada Milenkovića objavljenoj na službenom sajtu opštine odluka o vanrednoj situaciji stupa odmah na snagu.

Vanrednom situacijom zabranjuju se okupljanja na javnom mestu više od 10 osoba u zatvorenom i otvorenom, korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara.

Takođe, zabranjeno je i organizovanje svečanosti, sportskih i drugih zabavnih manifestacija, a ugostiteljskim objektima ograničen je rad u zatvorenom delu objekta do 21.00 čas, a u bašti do 23.00 časa.

Za jednim stolom u ugostiteljskim objektima mogu da sede dve osobe, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletne osobe ili osobe koje žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezan razmak od dva metra između stolova.

Obavezno je nošenje maski u svim ugostiteljskim objektima, kao i obezbeđivanje sredstava za dezinfekciju ruku na svakom stolu.

Zaštitne maske obavezno je nositi u trgovinskim objektima, na pijaci, radnom mestu u zatvorenom, a hronični bolesnici imaju obavezu da maske nose i na otvorenom.

Od početka epidemije virusa korona, na teritoriji Sremskih Karlovaca, zaključno sa 03. avgustom obolelo je ukupno 43 građana.

Trenutno je na teritoriji te opštine 22 aktivna slučaja zaraženih virusom korona.

Sremski Portal / RTV / Foto: RTV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.