U Sremskoj Mitrovici proglašena vanredna situacija zbog virusa korona

U poslednja tri dana epidemiološka situacija u Sremu je nepovoljnija, saopštavaju iz regionalnog Zavoda za javno zdravlje. Prema zvaničnim podacima registrovano je 119 aktivnih slučajeva zaraze Covidom 19. U sremskomitrovačkoj bolnici od 30 pacijenata u Covid centru 22 su pozitivna na korona virus. Na respiratoru je jedno lice. Nakon sednice Štaba za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici, danas oko 15 sati saopšteno je da je na području grada proglašena vanredna situacija.

Epidemiološka situacija je nepovoljna kažu nadležni iz Zavoda za javno zdravlje. Povećan je broj zaražavanja i u proseku iznosi 8 do 9 lica dnevno u Sremskoj Mitrovici.

U Sremskom okrugu ukupno aktivnih slučajeva sa jučerašnjim danom je 119. od toga po gradovima taj broj je sledeći:

SREMSKA MITROVICA – 60 LICA
STARA PAZOVA – 9 LICA
RUMA – 7 LICA
INĐIJA – 28 LICA
IRIG – 3 LICA
ŠID – 11 LICA
PEĆINCI – 1 LICE

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici u Kovid centru leži 33 pacijenta od kojih je 22 pozitivno, a jedno na respiratoru, što je znatno veći broj nego ranije kaže direktor bolnice.

Na sednici Štaba za vanredne situacije na područiju Grada Sremska Mitrovica progalašena je vanredna situacja. Ukupno pozitivnih na korona virus u Sremskoj Mitrovici je 60 osoba, što je veliko povećanje za poslednja tri dana, kažu nadležni. S tim u vezi su donete nove mere.

Prema poslednjem izveštaju u toku jučerašnjeg dana u Kovid ambulanti bilo je 48 pregleda pacijenata od kojih je troje hospitalizovano.

Sremski Portal / RTV / Foto: Agencija represent.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.