U Sremskoj Mitrovici značajan pad broja pozitivnih na koronavirus, ukupno je 81 lice zaraženo

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana je konferencija za medije na kojoj su saopšteni novi podaci o broju obolelih od Kovida 19 kako na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, tako i u Sremskom okrugu.

U Sremskoj Mitrovici trenutno je 81 osoba pozitivna na virus Kovid – 19, dok je u Sremskom okrugu ukupno pozitivnih 229. Nadležni kažu da je situacija dosta povoljnija, sa tendencijom opada broja pozitivnih i velikim brojem izlečenih pacijenata.

U Sremskoj Mitrovici za poslednja dva dana nije zabeležen nijedan slučaj pozitivnih na virus Kovid 19, od ukupno testiranih 33. Ukupan broj pozitivnih u Gradu na Savi je 81 lice, gde je primećen veoma značajan pad. Epidemiološka situacija je povoljna, sa većim brojem izlečenih pacijenata i kontrolnih testova.

U Opštoj Bolnici u Sremskoj Mitrovici trenutno se nalazi 66 pacijenata u Korona centru od kojih je 41 pozitivno, a 10 se nalazi na respiratoru. Od poslednjeg izveštaja nije bilo preminulih pacijenata.

U Kovid ambulanti je primećen značajno manji broj pregledanih pacijenata, tako da je trend opadanja preko 25 odsto, a savet je da se i dalje trebaju poštovati zaštitne mere koje je prepisala struka, odnosno Štab za vanredne situacije.

Epidemiološka situacija u Sremskoj Mitrovici je kontrolisana i povoljnija i registruje se sve veći broj lica koja su oporavljena ili izlečena u prethodnom periodu, kažu nadležni.

Sremski Portal / RTV / Foto: RTV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.