U Sremu 2698 aktivnih slučajeva korona virusa

U Sremu je sa jučerašnjim danom broj registrovanih aktivnih slučajeva korona virusaje 2698, te je situacija i dalje vanredna sa blagom tendencijom pogoršanja u pojedinim opštinama, kažu iz regionalnog Zavoda za javno zdavlje. Irig, Ruma i Pećinci, predstavljaju opštine sa najvećom stopom novoobolelih na dnevnom nivou. U Kovid centru mitrovačke bolnice hospitalizovana su 199 pacijenta, a od tog broja 24-oro je na respiratorima, saopšteno je nakon sednice Štaba za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici.

Epidemiološka situacija u Sremu je i dalje vanredna, te kompatibilna sa situacijom u Vojvodini, kažu iz regionalnog Zavoda za javno zdravlje. Broj novoobolelih u Sremskoj Mitrovici je konstantan i kreće se između 30 i 40 lica dnevno, dok pojedine opštine beleže veću stopu zaražavanja na dnevnom nivou, ističe doktorka Nada Zec Petković.

Broj aktivnih slučajeva po opštinama i gradovima u Sremu zaključno sa jučerašnjim danom je sledeći:

Prvi put nakon nekoliko dana broj pacijenata u mitrovačkoj bolnici je ispod 200 pacijenata, kaže doktor Malobabić. Trenutno je hospitalizovano 199 pacijenata od kojih je 127 -oro poztivno na korona virus, a 24-oro je na respiratoru. Kako je istako doktor Malobabić, otvoreno je još jedno odeljenje u prizemlju internističkog sektora, gde će biti smešteni kovid negativni pacijenti sa upalom pluća.

U poslednjih 5 dana povećan je broj kontrolnih pregleda u 7. zdravstvenoj ambulanti, što je veoma pozitivno, istakli su iz Doma zdravlja. U protekla 24 časa broj prvih pregleda je bilo 122, dok je urađeno kontrolnih 177.

Od danas 7. zdravstvena ambulanta je umrežena u jedinstveni informacioni sistem, tako da može direktno da očitava rentgenske snimke i laboratorijske analize, bez dodatnog čekanja, što je olakšica za sve pacijente.

Sremski Portal / RTV / Foto: EPA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.