Ukinuta vanredna situacija u Rumi

Na osnovu podataka o stagnaciji koronavirusa i stabilizaciji epidemiološke situacije na teritoriji rumske opštine ukinuta je vanredna situacija.Štab ove opštine izmenio je tako odluku od 16. jula. Trenutno je 38 lica sa teritorije opštine pozitivno na koronavirus, a prema rečima predsednika opštine Slađana Mančića, svi su u fazi izlečenja, te je pritisak na kovid ambulantu trostruko manji.

U poslednjih sedam dana beleži se pad broja zaraženih, a zaključno sa 18. julom, 38 pacijenata u opštini pozitivno je na virus i u poodmakloj je fazi izlečenja.

Zaštita za škole

Prvi čovek rumske opštine je rekao da je lokalna samouprava nabavila i pakete sa antibakterijskim gelom, koji će zajedno sa pultovima, zaštitnim maskama i rukavicama, ukupno 10.000, biti od danas distribuirani svim školama, a da je nabavljeno i dezinfekciono sredstvo na bazi etil alkohola sa kojim će se čistiti i dezinfikovati školski objekti. -Škole su dobile instrukcije resornog ministarstva, ali mi kao lokalna samouprava hoćemo da pomognemo, jer to su sve naša deca, naši građani. Nabavili smo i 500 tuba sa antibakterijskim gelom za zaposlene u Opštinskoj upravi i javnim preduzećima. Trudimo se da damo maksimalan doprinos kao lokalna samouprava da se iz krize izađe što pre- poručio je Mančić.

Raduje i podatak da je pritisak na kovid ambulantu drastično smanjen. Stekli su se uslovi da se vanredna situacija ukine, ali sve one preventivne mere koje smo sprovodili na teritoriji naše opštine ili koje su naložene sa republičkog nivoa i dalje ostaju na snazi- ističe Mančić. -Dokle god bude pretila opasnost i dok god budemo imali pacijente koji su zaraženi koronavirusom, mi ćemo sprovoditi preventivne mere u smislu podele zaštitne opreme, dezinfekcionih sredstava, apelovati na ljude da drže distancu.

Radno vreme ugostiteljskih objekata vraća se u normalan režim, ali se zadržavaju sve zdravstvene mere. Na snazi je i dalje mera – četiri kvadrata po osobi u zatvorenom prostoru, kao i mera zabrana manifestacija.

Sportske manifestacije ili takmičenja, koja je Krizni štab dozvolio, se održavaju bez prisustva publike- istakao je Mančić i ocenio da će privatnike, ljude koji se bave uslužnim delatnostima, obradovati odluka o vraćanju normalnog radnog vremena.

Sremski Portal / Dnevnik / Foto: Dnevnik

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.