Vujović u Sremskoj Mitrovici i Irigu: Moderne čistilice olakšaće posao javno-komunalnim preduzećima

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas u Sremskoj Mitrovici i Irigu ugovore o dodeli dve moderne čistilice, koje će olakšati posao javno-komunalnim preduzećima u čišćenju i dezinfekciji javnih površina u tim lokalnim samoupravama.

Vujović je ugovor o dodeli nove opreme potpisala sa gradonačelnicom Sremske Mitrovice Svetlanom Milovanović i predsednikom opštine Irig Tihomirom Stojakovićem.

– Sremska Mitrovica i Irig dobili su po jednu novu čistilicu koja radi po najsavremenijim standardima, ne emituje buku, a budući da je pokreće elektropogon ne zagađuje okolinu i potpuno je ekološka. Ne samo što čisti javne površine, nego ih i dezinfikuje, a jednom urađena dezinfekcija traje četiri meseca. Značajno je i što će čistilica moći  da se koristi i za manje površine poput dečijih igrališta – rekla je Vujović.

Ministarka je rekla da joj je drago što čistilice idu tamo gde su najpotrebnije, navodeći da je to ujedno jedan od primera podizanja svesti o značaju životne sredine.

Prema njenim rečima, u Sremskoj Mitrovici i Irigu ministarstvo realizuje i druge značajne projekte. 

Govoreći o Irigu, Vujović je rekla da je ova opština dobila sredstva na konkursu ministarstva za smanjenje aerozagađenja, odnosno za zamenu kotlarnice u Domu zdravlja Vrdnik i za pošumljavanje. Ona je istakla da su Srbiji porebni moderni regionalni reciklažni centri, a izgradnja takvog centra planirana je i u Sremskoj Mitrovici.

Vujović je pozvala lokalno rukovodstvo da prati konkurse ministarstva, da priprema i kandiduje projekte kako bi se zajedničkim snagama podizali ekološki standardi i unapredio kvalitet života građana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.