Do marta sledeće godine četiri hiljade stanova za „bezbednjake“, rehabilitacija puta Sremska Mitrovica-Pećinci veoma važna

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, obišla je sa v. d. direktora Građevinske direkcije Srbije, Mirkom Petrovićem, gradilište za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti u Sremskoj Mitrovici.

Mihajlovićeva je ovim povodom istakla da se u Srbiji trenutno grade četiri hiljade stanova, koji će biti gorovi do marta sledeće godine.

“Trenutno se gradi u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu, Kragujevcu, Nišu i Sremskoj Mitrovici. Pored toga, u narednih par meseci krenuće izgradnja još četiri hiljade stanova koji moraju da budu gotovi za godinu dana od početka izgradnje”, rekla je ona.

Mihajlovićeva je rekla da se u Sremskoj Mitrovici gradi 190 stanova i ovom prilikom uputila apel svim izvođačima i radnicima da poštuju mere bezbednosti.

“Videla sam danas da neki radnici ne nose šlemove. Apelujem na sve da ne čekaju inspekciju, već da zaštite radnike, jer jedna sekunda nepažnje može da znači izgubljen život”, rekla je ona.

Rehabilitacija puta od Sremske Mitrovice do Pećinaca veoma važna

Mihajlović je obišla danas radove na deonici puta Ruma-Pećinci, koji se izvode u okviru rehabilitacije puta od Sremske Mitrovice do Pećinaca, a za koje je država izdvojila milijardu i po dinara.

Mihajlović je poručila da je to samo jedno od gradilišta u Srbiji gde se na vreme završavaju radovi, te istakla da trenutno, uprkos pandemiji virusa korona, nijedno gradilište u našoj zemlji nije zatvoreno, nijedan radnik nije zaražen i da neće biti većeg probijanja rokova.

„Na teritoriji Srbije nijedno gradilište nije zatvoreno, trenutno radove obavlja oko 5.500 radnika, ni na jednom gradilištu nemamo zaražene, imamo nekoliko izolovanih slučajeva. Suštinski i većinski ljudi rade i to je znak da uz dobru organizaciju i poštovanje mera uspevamo da i u ovim okolnostima držimo radove u dogovorenoj dinamici“, rekla je Mihajlović novinarima.

Kaže da su ona i predstavnici njenog Ministarstva svakog dana na terenu kako bi građani videli i znali da putari rade, ali ne samo putari, veći i ostali radnici na projektima iz železničkog, vodnog i vazdušnog saobraćaja.

S druge strane, dodaje Mihajlović, predstavnici Ministarstva su svakodnevno sa radnicima kako bi im pružili podršku jer je u ovim trenucima, kaže, svaki radno angažovan čovek jako važan za srpsku ekonomiju i privredni rast zemlje.

„Zbog toga ništa ne sme da stane, ali moramo da učinimo sve kako bi građevinari bili bezbedni na gradilištima“, istakla je Mihajlović.

Govoreći o radovima na deonici puta Ruma-Pećinci, koju je danas obišla, Mihajlović je kazala da je rehabilitacija puta od Sremske Mitrovice do Pećinaca veoma važna i da je zato Vlada Srbije kroz Puteve Srbije izdvojila milijardu i po dinara za te radove.

„Očekujem da izvođači poštuju rokove i da Putevi Srbije izvrše svoje finansijske obaveze. Svake godine sve više ulažemo u putnu infrastrukturu, i ni sada nećemo odustati ni od jednog projekta, neke nove ćemo čak i započeti. Samo u ovaj deo Srbije je u protekle dve godine uloženo više od pet milijardi dinara samo u održavanje puteva, a da ne govorimo o izgrađenim auto-putevima“, naglasila je Mihajlović.

Direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak kaže da je deonica Ruma-Pećinci, koja se trenutno radi, dugačka 13 kilometara i 100 metara, dok će za tri meseca početi radovi na drugoj deonici od Sremske Mitrovice do Rume.

Objašnjava da trenutno radnici skidaju stari asflat, poveravaju drenažu na razvojnom pojasu, a onda će raditi na postavljanju novog asfalta sa jednim, a negde i do dva sloja.

Ističe da je ukupna vrednost radova na rehabilitaciji tog puta oko 13 miliona evra.

Direktor ogranka Niš “Integral” Mitar Vuković kaže da su trenutni radovi na rehabilitaciji puta Sremska Mitrovica – Pećinci nastavak prethodne rehabilitacije puta Batrovci – Kuzmin i da očekuje da će radovi biti gotovi i pre roka. 

Sremski Portal / RTV / Foto: RTV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.