Donacijama privrednika obradovani šidski penzioneri

Donacijom privrednika opštine Šid, Štab za vanredne situacije ove opštine obezbedio je pakete pomoći i za penzionere koji imaju primanja veća od 30.000 dinara.

Volonteri su spakovali novih 1.189 paketa, dok su paketi za penzionere sa manjim penzijama podeljeni u prethodnim nedeljama, kao i paketi socijalno ugroženim građanima širom opštine.

Na ovaj način smo pokazali da niko nije zaboravljen za vreme vanrednog stanja izazvanog pandemijom kovid-19 – kaže Semenović.

Osim toga, JKP „Standard“ Šid započelo je sa prolećnim uređenjem parkova i zelenih površina, po preporuci Opštine Šid. Iako još uvek nije kraj pandemije, ističu iz ovog preduzeća, situacija se znatno stabilizovala, te JKP „Standard“ nastavlja svim raspoložovim kapacitetima i po ustaljenom planu, uz poštovanje propisanih mera, kako bi građanima pružili kvalitetne i bezbedne uslove za povratak u normalne tokove života.

Ustanove kulture otvaraju vrata

Galerija slika „Sava Šumanović“ od juče je ponovo, u skladu sa preporukom Ministarstva kulture i informisanja, otvorena za posetioce radnim danima od 10 do 12 sati, uz poštovanje preventivnih mera. I stalna postavka Muzeja naivne umetnosti „Ilijanum” dostupna je posetiocima od juče, u istom vremenskom intervalu. Posetioci moraju imati masku i rukavice i pridržavati se preporuke o održavanju distance od dva metra.

I u ovoj opštini prate se sve preporuke, pa je dozvoljen rad frizerskih i kozmetičkih salona, teretana i fitnes klubova, uz obavezne mere zdravstvene i higijensko-epidemiološke zaštite.

Da su mislisli i na najmlađe, govori i podatak da su podeljena 64 paketa pomoći porodicama koje su dobile bebe od januara do aprila.

Paketi se sastoje od pelena i bebi kozmetike, stvari koje su neophodne svakom novorođenčetu u prvim mesecima života- kaže Semenović, koji je zajedno sa volonterima podelio pakete pomoći porodicama sa bebama.

Sremski Portal / M. Stakić / Foto: Opština Šid

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.