Epidemiološka situacija u Sremu znatno povoljnija

Epidemiološka situacija u Sremu u vezi sa Korona virusom znatno je povoljnija nego ona pre desetak dana, rečeno nam je od strane nadležnih iz Zavoda za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici. Sve je manji broj novozaraženih a povećan broj izlečenih pacijenta dok je broj onih sa simptomima koji se javljaju u Kovid ambulantu smanjen. Podaci o broju zaraženih na današnji dan na teritoriji Srema govore da je ta brojka 69.

Nadležni iz Zavoda za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici imaju pojačan nadzor nad epidemiološkom situacijom u Sremu pre svega radi početka školske godine ali ističu da je epidemiološka slika znatno povoljnija nego pre desetak dana.

Podaci za Srem iznose 69 pozitivnih lica a taj broj po opštinama i u Gradu Sremska Mitrovica je sledeći.

Mitrovčani ističu da poštuju sve propisane zdravstvene mere i da bez maske ne idu gotovo nigde, naročito ne u zatvorene prostore.

Poštovanje mera osnovna je prevencija protiv Korona virusa te ne treba podsećati da su maske obavezne u svim zatvorenim prostorima kao i fizička distanca od 2 metra.

Broj javljanja u Mitrovačku Kovid ambulantu manji je nego ranije dok je broj izlečenih lica u porastu. Na kovid odeljenju bolnice 2 pacijenta su na respiratoru a 5 lica nije Kovid pozitivno. Zavod koordinira sa svim Mitrovačkim školama koje zatraže savet o pravilnom poštovanju zdravstvenih mera budući da je počela školska godina.

Sremski Portal / RTV / Foto: EPA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.