Erdevik vinariji prva platinasta Dekanter medalja

Vinarija Erdevik učestvovala je na prestižnom “ Decanter World Wine Awards “ takmičenju i osvojila platinastu nagradu za svoj šardone Omnibus Lector 2015.

Ta medalja značajna je za samo podneblje Fruške gore, ali i celokupno srpsko vinarstvo, posebno imajući u vidu da je tim priznanjem naša zemlja postala deo prestižnog kluba zemalja koje prave vina u samom vrhu svetske ponude.

Direktor prodaje vinarije Erdevik Ivan Mihajlović kaže da s obzirom na to da nagradu za najbolji šardone već tradicionalno dobijaju renomirane francuske vinarije, Decanter je potvrda kvaliteta za Omnibus Lector .

„Drago nam je što je žiri svetski priznatog takmičenja uvideo sve note našeg šardonea iz 2015. godine, ali i što smo vinarstvo Fruške gore i Srbije prikazali u najboljem svetlu“, rekao je Mihajlović.

Navodi da će vinarija na tome raditi i ubuduće kako bi ne samo održala, već i unapredila nivo kvaliteta vina koja proizvodi.

„Time ćemo ljubiteljima našeg vina pružiti još veće uživanje u degustaciji“, izjavio je Mihajlović.

Takmičenje “ Decanter World Wine Awards “ najznačajnije je i najuticajnije u vinarstvu na kome se ocenjuju vina iz celog sveta.

Decanter žiri čini cak 118 vinskih eksperata, od kojih 37 ima titulu Masters of wine , a 37 Master Sommeliers .

U konkurenciji od više od 16.000 vina iz 56 država, predstavnici žirija imali su težak zadatak da odaberu najbolje u različitim kategorijama, a upravo su oni proglasili Omnibus Lector 2015 kuće Erdevik za najbolje ocenjeni šardone i dodelili mu platinastu medalju.

Vinarija Erdevik nalazi se u Sremu, na zapadnim obroncima Fruške gore.

Početkom 19. veka, na tom mestu bilo je znatnih zasada vinograda, pa je 1826. godine grof Livije Odeskalki podigao taj podrum.

Spoj modernog i tradicionalnog obezbeđuje vrhunske sorte vina za domaće i inostrana tržišta.

Proizvodnja vina radi se isključivo iz sopstvenog vinograda na desnoj obali Dunava, a u asortimanu vinarije nalazi se čak šest vrsta izuzetnog vina.

Sremski Portal / Tanjug / Foto: RTV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.