Inđijci poklonili Karlovčanima auto

Crveni krst Sremskih Karlovaca dobio je polovni automobil marke „fijat doblo” na poklon od sestrinske organizacije, Crvenog krsta Inđije.

Kako kaže sekretarka karovačkog Crvenog krsta Marina Fodor, inđijski Crveni krst je dobio novo vozilo, pa je rukovodstvo poželelo da stari automobil pokloni nekoj manjoj organizaciji koja ga nema, a potreban joj je. Marina Fodor napominje da je auto, uprkos tome što je polovan, u dobrom stanju i registrovan.

– Automobil će nam dobro doći prilikom realizacije svojih redovnih akivnosti, a posebno pri podeli paketa – kaže Marina Fodor. – Naročito smo osetili njegov nedostatak tokom pandemije koronavirusa i vanrednog stanja, kada je trebalo odneti pomoć velikom broju sugrađana. Najčešće smo se tada morali oslanjati na volontere, a imali smo na raspolaganju i opštinski automobil.

Primopredaja je upriličena u sredu u Inđiji. Osim predsednice tamošnjeg Crvenog krsta Mirjane Sajfert i Marine Fodor, potpisivanju ugovora i predaji ključeva prisustvovali su Boško Mitrašinović iz Crvenog krsta Vojvodine i sekretarka inđijske organizacije Mirela Sedlan.

Karlovački Crvni krst je rashodovanu „ladu“ koja je dugo stajala prekoputa prostorija organizacije uspela da proda.

Sremski Portal / Dnevnik / Foto: Dnevnik

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.