Izbori za MZ Biračka mesta, ko gde glasa

U Opštini Ruma su raspisani izbori za članove Saveta mesnih zajednica u svim naseljenim mestima na teritoriji ove lokalne samouprave i to za nedelju, 23. maj 2021. godine, u vremenu od 7 do 19 časova.

Na baneru Izbori za članove Saveta mesnih zajednica građani mogu pogledati sve pojedinosti vezane za sprovođenje izbornih radnji, kao i biračka mesta na kojima će se vršiti glasanje i utvrđene liste kandidata za predstojeće izbore po mesnim zajednicama.

Pravo na glasanje van biračkog mesta imaju sva nemoćna i sprečena lica. Pod nemoćnim i sprečenim licima podrazumevaju se lica koja iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti da dođu na biračko mesto; osobe sa invaliditetom i nemoćna stara lica.

Birač koji ispunjava uslove za glasanje van biračkog mesta, a zeli da glasa, moze od srede 19. maja do nedelje 23. maja telefonom obavestiti Izbornu komisiju da zeli da glasa, koja će nakon toga obavestiti birački odbor.

Građanima rumske opštine u sredu i četvrtak, 19. i 20. maja 2021. godine od 7 do 15 časova, u petak i subotu21. i 22. maja od 7 do 20 časova, i u nedelju23. juna, na dan izbora od 7 do 11 časova, biće dostupan telefon: 022/474-282.

Prilikom prijavljivanja, birač treba da navede sledeće lične podatke: ime i prezime, JMBG, broj lične karte, adresu prebivališta i kontakt telefon, kao i razloge zbog kojih nije u mogućnost da glasa na biračkom mestu.

Birač koji nije u mogućnosti da na biračkom mestu lično glasa (slepo, invalidno ili nepismeno lice) ima pravo da povede lice koje će umesto njega, na način koje mu ono odredi, ispuniti listić, odnosno obaviti glasanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.