JKP „ČISTOĆA“: Rapidno povećana tonaža iznetog smeća iz domaćinstava

Zbog uskršnjih praznika JKP Čistoća Stara Pazova neće odnositi smeće iz domaćinstava na Veliki petak i drugi dan Uskrsa, u ponedeljak, ali će radnici ovog preduzeća i tokom praznika i produženog policijskog časa redovno prazniti kontejnere u urbanim mestima.

Smeće se redovno odnosi iz svih naselja, kaže direkor ovog komunalnog preduzeća Jovica Gagrica:

„Svaki dan smo bili na terenu i svaki dan je bio radan za „Čistoću“ posebno za ljude koji rade na iznošenju smeća. U toku vanrednog stanja rapidno je povećana količina smeća koje građani iznose. Ranije smo imali 120 do 130 tona smeća dnevno sa sada je to od 170 do 200 tona na dan.“

Pogrebne službe „Čistoće“dežuraće 24 časa, a sahrane će se obavljati u skladu sa merama u vreme vanrednog stanja. Da podsetimo, sahranama može prisustvovati najbliža rodbina odnosno najviše deset ljudi.Ukoliko neko premine od korona virusa, procedura sahranjivanja je specifična.

„Čistoća preduzima sve neophodne mere zaštite u radu“, kaže Gagrica, „Svi radnici su zaštićeni. Pored redovne HTZ opreme imaju i maske, rukavice, vizire i sredstva za dezinfekciju. Neka se građani ne plaše prilikom iznošenja smeća jer se sve redovno dezinfikuje od alata do kontejnera, kamiona i podzemnih kontejnera.

Zelene pijace i stočna pijaca na teritoriji opštine Stara Pazova iz bezbednostnih razloga ostaju i dalje zatvorene.Šaltri za naplatu ovog preduzeća trenutno ne rade, a svi korisnici usluga Čistoće svoja dugovanja mogu izmiriti elektronskom uplatom ili uplatom na Pošti.

Sremski Portal / RTV Stara Pazova

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.