Kompanija „Boš” donirala milion dinara Pećincima

Predstavnici kompanije „Boš” uručili su Opštini Pećinci donaciju od milion dinara za nabavku medicinskog materijala za suzbijanje širenja koronavirusa. U ime kompanije sredstva su uručili direktor fabrike u Šimanovcima Peter Rihter i komercijalna direktorka fabrike Stefani Hilman.

Rihter je tom prilikom rekao da je donacija posledica dobre saradnje između kompanije „Boš” i pećinačke lokalne samouprave, i da se pokazalo da je ta saradnja dobra i u vreme krize, a ne samo u dobrim vremenima.

Srećni smo što smo u mogućnosti da doniramo ova sredstva i da pomognemo lokalnoj samoupravi, jer smo svesni da dosta ljudi nije u mogućnosti da izdvoji novac za kupovinu zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava. Ovaj milion je namenjen i tim ljudima – rekao je Peter Rihter.

Stefani Hilman je ukazala da je kompanija imala podršku Opštine Pećinci u vreme policijskog časa oko organizacije prevoza radnika.

Kad god su nam bili potrebni, bili su tu za nas. Zbog toga smo mi uspeli da do danas nemamo nijednog zaraženog zaposlenog, a delovi naše fabrike već rade 24 časa sedam dana u nedelji. Ovo je naš način da se zahvalimo – rekla nam je Stefani Hilman.

U ime Opštine Pećinci donaciju je primio predsednik Privremenog organa mr Željko Trbović, koji se predstavnicima „Boša” zahvalio na donaciji koja će, kako je rekao, biti upotrebljena za kupovinu sredstava i opreme za borbu protiv pandemije koja još uvek nije završena.

Posebno me raduje činjenica da je kompanija „Boš” uspela da i tokom vanrednog stanja održi proizvodnju sa malo smanjenim kapacitetom i da uprkos velikom broju radnika nije imala nijedan slučaj infekcije koronavirusom na radnom mestu. I s te strane Boš se pokazao kao odgovorna kompanija, koja zna da organizuje posao i da zaštiti svoje radnike. Taj nivo odgovornosti odlikuje samo velike kompanije – izjavio je predsednik Trbović.

Sremski Portal / Dnevnik / Foto: Dnevnik

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.