Martinci dobijaju novu salu Kulturnog centra, a do kraja godine i gasnu mrežu

Uz pomoć lokalne samouprave selo Martinci uskoro će dobiti novu rekonstruisanu salu Kulturnog centra. Do kraja godine očekuje se da kroz celo selo prođe gasna mreža, a na inicijativnu samih meštana ovog mesta, uređeno je i igralište u krugu Osnovne škole.

Selo Martinci uskoro će dobiti svoju novu salu Kulturnog centra. Kako nam je rekao predsednik MZ unutrašnjost sale je završen, ostali su još spoljašnji radovi.

Takođe, u planu im je adaptacija i sanacija cele zgrade kulturnog centra za čija sredstva su aplicirali Turskoj agenciji za razvoj, a preko Centra za edukaciju i upravljenjem projekata u Beogradu u vrednosti od oko 30 miliona dinara.

Vrednost same sale je oko 4,5 miliona dinara, od toga samo krovna konstrukcija je iznosila milion i po dinara.

Meštani ovog sela podržavaju svaki vid ulaganja u njihovo mesto, kako bi se oživeli selo i zadržali mladi u njemu. Nova sala će Martinčanima vratiti njihove manifestacije kao što je Prvi glas Martinaca, folklorne manifestacije, Krofnijada i još mnogo toga.

Martinčani su se samoinicijativno organizovali kako bi ulepšali igralište za najmlađe u školskom dvorištu. Urađena je nova podloga, koševi, tribine, golovi. Mesna zajednica će i ubuduće podržavati svaki vid ulaganja i samoorganizovanja svojih meštana.

U toku su radovi na postavljanju gasne mreže, a već krajem godine, će proći kroz celo selo, tako da će svi zainteresovani Martinčani imati priliku da se priključe na gas, i da cenu priključka od 790 e plaćaju uz račun na period od 3 do 5 godina, što će im biti veoma značajna olakšica.

Sremski Portal / RTV / Foto: RTV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.