Moldavci kupuju fabriku jestivog ulja u Šidu

Trans oil grupa iz Moldavije kupiće fabriku jestivog ulja u Šidu, koja je u vlasništvu kompanije Viktorija oil ( Victoria ), članice Viktorija grupe, a kupci su, kako se spekuliše, spremni da plate 100 miliona evra.

Kako prenosi portal Agrosmart, Viktorija grupa, lider u otkupu i preradi uljarica u Srbiji i Trans oil grupa, najveći agroindustrijski holding u Moldaviji, priveli su kraju višemesečne pregovore i kupoprodaju šidske uljare.

Agrosmart saznaje da je namera Trans oila da nakon kupovine u Srbiji pređe i na tržište Hrvatske, gde je u pregovorima sa vodećom tamošnjom uljarom, Tvornicom ulja Čepin.

Većinsko vlasništvo nad Viktorija grupom, u čijem je sastavu Viktorija oil, ima kompanija MK grupa, koja je u julu ove godine saopštila da je okončala kupovinu 67 posto akcija Viktorija grupe.

Dotadašnji akcionari Milija Babović i kompanija Apsara postali su tako manjinski vlasnici Viktorija grupe u čijem su sastavu pored Viktorija oila, Sojaprotein, Viktorija logistik, Veterinarski zavod Subotica i Luka Bačka Palanka.

Sremski Portal / Tanjug / Foto: freeimages.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.