Novi bunari u Inđiji

Uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Inđije realizuje dva važna projekta, potpisana u vreme vanrednog stanja. Reč je o izgradnji baterije bunara B22, kao i nove crpne stanice Inđija-Beška.

Kvalitet vodosnabdevanja u inđijskoj opštini u poslednjih nekoliko godina znatno je poboljšan. Vode ima i dobrog je kvaliteta, kažu građani.  Investiralo se u inđijska izvorišta, i vodovodnu mrežu. Neke investicije realizuju se uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo kojem je prioritet vodovodna mreža u Vojvodini.

U aprilu, tokom vanrendog stanja, potpisana su dva ugovora, o izgradnji baterije bunara B22, i crpne stanice Inđija – Beška. Ove investicije poboljšaće značajno stabilnost vodosnabdevanja u Inđiji i obezbediti dugoročno snabdevanje cele opštine, rekao je predsednik Opštine Inđija, Vladimir Gak.

Kapacitet vodosnabdevanja u Inđiji već je povećan završetkom izgradnje baterije bunara B 25, što je korak bliže ka stvaranju uslova za pokretanje fabrike vode u Inđiji.

Sremski Portal / RTV / Foto: RTV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.