Novi sanitet, kombi i putnička vozila za inđijski Dom zdravlja

Parking Doma zdravlja u Inđiji popunila su nova vozila – potpuno opremljeni novi sanitet, kombi za prevoz pacijenata na dijalizu i dva putnička vozila.

Predsednik opštine Vladimir Gak kaže da kada se na to dodaju dva nova saniteta, nedavno dobijena od AP Vojvodine i Ministarstva pravde i jedno putničko vozilo od JP „Ingas”, može se konstatovati da je u potpunosti rešen problem sigurnosti, pouzdanosti i opremljenosti voznog parka namenjenog različitim službama Doma zdravlja.

Nabavka vozila je od izuzetne važnosti, jer se radi, pre svega, o zdravlju i životima ljudi, kako onih koji upravljaju vozilima, tako i pacijentima kojima je neophodna pomoć zdravstvene ustanove – kaže Gak i dodaje da je zadovoljan postignutim rezultatima, ali smatra da bi se uradilo daleko više da nije zatečen ogroman dug zdravstvene ustanove.

Vrednost svih vozila je oko 25 miliona dinara, ističe Gak, dok je nasleđeni dug veći od 300 miliona dinara, koji je skoro u celosti vraćen i smatra da je moglo da se uradi mnogo više da nije bilo dugovanja. Predsednik Gak je najavio da će se u naredne četiri godine uložiti značajna sredstva u poboljšanje infrastrukture.

Počećemo renoviranje dečijeg dispanzera, a potom i druga odeljenja. U narednim godinama Dom zdravlja biće mesto na koje ćemo biti ponosni- veli Gak, uz reči zahvalnosti svim zaposlenima Doma zdravlja na uloženom ogromnom trudu i energiji tokom trajanja vanrednog stanja i borbi protiv koronavirusa.

Direktor Doma zdravlja u Inđiji dr Jovo Komazec podsetio je da je stanje voznog parka prilikom preuzimanja odgovornosti pre četiri godine bilo vrlo loše, te je postojao strah da se ne dese nesreće većih razmera, jer nisu postojali kapaciteti da se odgovori svim potrebama u takvim slučajevima.

Naša vozila godišnje prelaze oko pola miliona kilometara, te je modernizacija od velike važnosti za zadovoljavanje svih potreba pacijenata- kaže Komazec.

Direktor Doma zdravlja navodi da Opština učestvuje 15 odsto u finansiranju Doma zdravlja, što je jedno od najvećih učešća među lokalnim samoupravama u Srbiji.

Nakon finansijske stabilizacije, sledeći korak Doma zdravlja i lokalne samouprave je usavršavanje i specijalizacija medicinskih radnika kako bi se podigao nivo zdravstvenih usluga. Gak dodaje da je to pokazatelj koliko je lokalnom rukovodstvu stalo do unapređenja primarne zdravstvene zaštite.

Sremski Portal / Dnevnik / Foto: Opština Inđija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.