Novi uspesi Sremaca u Americi

U nedelju je u Birmingemu (Alabama) održano finalno takmičenje univerzitetske konferencije studenata iz tri američke države – Teksasa, Luizijane i Arkanzasa.

Studenti univerziteta su i članovi AK „Srem“ Slavko Stević i Vojislav Gvero i obojica su se okitila medaljama u svojim disciplinama.

Slavko Stević je pobedio u disciplini skok u vis rezultatom 2,11m i nakon tek dva meseca svog boravka na studijama ostavio snažan utisak i kod svojih novih mentora. Ovaj vredni momak koga u Srbiji trenira Miroslav Erak se dobro snašao u novoj sredini i pokazao da će u narednim godinama biti jedan od glavnih u atletskom timu svog univerziteta.

Vojislav Gvero se takmičio u bacanju dvoranskog kladiva (15,88kg) je prošao pravu malu dramu u finalu konferencije. U finale se provukao kroz iglene uši, kao osmi nakon tri serije, zbog problema s leđima koji ga muče u poslednje vreme. Potom se probio na četvrto mesto da bi u petoj bacio odličan rezultat 17,92m što je tad bilo za drugu poziciju. Na kraju je, ipak, završio kao trećeplasirani, ali on kaže da je prezadovoljan jer je ovo za njega bilo mentalno jedno od najtežih takmičenja.

Sremski Portal / Ozon.rs / Foto: Ozon.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.