Otvorena izložba u Zavičajnom muzeju u Rumi

U Zavičajnom muzeju Ruma, u okviru manifestacije „Muzeji za 10”, otvorena je izložba „Kultura i mi” na kojoj su predstavljeni radovi korisnika Gerontološkog centra „Srem“ i rumskog Dnevnog boravaka za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju.

Direktorica Zavičajnog muzeja Ruma Branislava Konjević kaže da je tema ovogodišnje manifestacije je “Muzeji za jednakost: raznovrsnost i uključenost”, koja podstiče jačanje raznolikosti i inkluzije u ustanovama kulture.

Po šesti put učestvujemo u manifestaciji, od samog početka ove muzejske inicijative. S obzirom na to da imamo dve veoma značajne ustanove u našem gradu koje brinu o posebnim kategorijama ljudi, rešili smo da ih uključimo i u skladu sa temom ovogodišnjeg programa „Muzeji za deset”, napravili smo izložbu radova korisnika Gerontološkog centra „Srem” i Dnevnog boravaka za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju”- rekla je direktorica Zavičajnog muzeja, ustanove koja je nagrađena za najbolje realizovan program u prošloj godini, kada je reč o manifestaciji „Muzeji za deset”.

Ove godine zbog epidemiolške situacije manifestacija nije bila organizovana redovno u maju mesecu, već je odložena za novembar.

Prošle nedelje smo dobili obaveštenje da smo dobili priznanje za najbolje realizovan program u 2019. godini, kada je tema manifestacije bila „Budućnost tradicije” i mi smo na osnovu te opšte teme izabrali četiri programa koja su povezivala prošlost, sadašnjost i budućnost, a centralna manifestacija je bila izložba o sportu sa nazivom „Više od igre”- kaže Konjević, kojoj je nagrada uručena u Narodnom muzeju u Beogradu.

Izložba u Zavičajnom muzeju Ruma će biti otvorena za posetioce do 22. novembra. Muzej je otvoren za individualne posete uz obavezno poštovanje svih propisanih mera zaštite. Ulaz je za sve posetioce besplatan.

Sremski Portal / Dnevnik / Foto: Opština Ruma

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.