Pećinačko kulturno leto pomereno za kraj avgusta

Pećinačko kulturno leto, koje šestu godinu zaredom realizuje Kulturni centar Pećinci pod pokroviteljstvom Opštine Pećinci, prvobitno je planirano od 15. do 29. avgusta, ali je zbog pandemije korona virusa pomereno za kraj ovog meseca i, po svemu sudeći, biće realizovano u smanjenom obimu i u skladu sa propisanim merama zaštite od širenja zaraze.

Po rečima direktora pećinačkog KC Jovana Devrnje, svakodnevno se prati stanje kako na lokalu tako i u državi, i čini se sve kako bi najveća kulturna manifestacija u pećinačkoj opštini ipak bila realizovana.

„S obzirom da je avgust godinama unazad predviđen za realizaciju mnogobrojnijih kulturno–umetničkih i obrazovnih sadržaja u okviru Pećinačkog kulturnog leta, nismo želeli da otkažemo manifestaciju, ali smo zbog epidemiološke situacije odlučili da je pomerimo za poslednju nedelju avgusta. Ukoliko i tada epidemiološka situacija ne bude povoljna, planirane kulturne sadržaje realizovaćemo na otvorenom bez prisustva publike, ali ćemo ih snimiti i učiniti ih dostupnim našim građanima onlajn putem zvaničnog JuTjub kanala Kulturnog centra Pećinci koji smo nedavno pokrenuli. Planirano je da se ove godine aktivnosti u okviru Pećinačkog kulturnog leta održe u svih 15 naselja opštine, ali epidemiološka situacija će diktirati obuhvat mesta“, najavio je direktor pećinačkog KC-a Jovan Devrnja.

Podsetimo, Pećinačko kulturno leto realizuje se u saradnji sa svim mesnim zajednicama na teritoriji opštine, kulturno-umetničkim društvima, udruženjima žena i drugim organizacijama, kulturno-obrazovnim ustanovama, Ariherejskim namesništvom pećinačkim i pećinačkom Turističkom organizacijom.

Sremski Portal / RTV / Foto: RTV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.