Priznanje Opštini Stara Pazova: Za izuzetan doprinos zapošljavanju građana u 2019. godini

Kontinuiranim naporima usmerenim na širenje i opremanje industrijskih zona, na izgradnju putne infrastrukture, zatim obezbeđivanje svih neophodnih uslova za dolazak investitora i izgradnju postrojenja i fabrika, Opština Stara Pazova je uspela da obezbedi sebi još jedno priznanje, ovog puta od Nacionalne službe za zapošljavanje Za izuzetan doprinos zapošljavanju u 2019. godini.

Predsedniku Opštine Stara Pazova, Đorđu Radinoviću, ovo priznanje uručili su direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Zoran Martinović i državna sekretarka u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Bojana Stanić, koji su istakli da je Opština Stara Pazova pionir u Srbiji kada su u pitanju programi subvencionisanja zapošljavanja pripravnika, pa nije ni začudo što su država, ali i druge lokalne samouprave, prepoznale njen model kao uspešan i počele da ga primenjuju.

„Zahvaljujem se Nacionalnoj službi za zapošljavanje i resornom ministarstvu što su prepoznali naš trud da građanima obezbedimo zaposlenja, kroz niz mera koje uspešno sprovodimo. U ovom trenutku u opštini Stara Pazova, preko 23000 građana ima posao, uredno su prijavljeni i uplaćuju im se svi porezi i doprinosi. Pre sedam godina, svega desetak hiljada naših sugrađana je imalo tu privilegiju. Ponosni smo na činjenicu da nezaposlenost sada iznosi tek nekoliko procenata“, izjavio je prilikom primanja Zahvalnice, prvi čovek staropazovačke Opštine, Đorđe Radinović.

U Republici Srbiji, u trećem kvartalu ove godine, stopa nezaposlenosti iznosila je 9,5 odsto, što znači da je naša zemlja sve bliža cilju kojem teži, a to je nivo nezaposlenosti u EU od oko 7 odsto. Sada kada je procenat nezaposlenosti jednocifren, više nije primarno pitanje kako smanjiti nivo nezaposlenosti, već kako poslodavcima omogućiti adekvatnu radnu snagu, složili su se svi prisutni. Iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, najavljuju donošenje novog akcionog plana za zapošljavanje u 2020. godini.

Dodelom priznanja Nacionalna služba za zapošljavanje želela je da se zahvali svojim partnerima na dobroj saradnji i na konkretnim i dobrim rezultatima postignutim zajedničkim snagama. Posle uspešne poslovne 2019. godine, Nacionalna služba za zapošljavanje i u sledećoj godini nastaviće da odgovorno sprovodi mere aktivne politike zapošljavanja. Prioritet u radu ostaje povećanje ukupne zaposlenosti, pre svega mladih i osoba iz kategorije teže zapošljivih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.