Purtić: Za Inđiju pauza nije mogla da dođe u gorem trenutku

Iako je jesenas bio jedna od najznačajnijih karika u redovima Voždovca, Stefanu Purtiću je u minulom prelaznom roku saopšteno da se ne uklapa u viziju tadašnjeg stratega Radomira Kokovića.

„Šamar” je Stefan Purtić primio junački, smireno prihvatio da ode na pozajmicu u Inđiju. Strpljivo čekao onih pet minuta u kojih obično stane sve i svašta i dočekao protiv „svog” Voždovca.

Golom u 26. minutu je načeo Zmajeve i najavio „trojku” posle koje je baš Radomir Koković, onaj koji ga se odrekao, postao bivši trener člana elite s „krova”.

Upravo nanizani redovi, pored asistencije u meču s Crvenom Zvezdom, obeležili su boravak u Inđiji. A, pauza u prvenstvu je zaustavila i njegov sjajan niz.

Ispostavilo se da sam protiv Voždovca i Crvene zvezde upisao gol i asistenciju, ali ne bih sebe dizao u nebesa, jer je zasluga cele ekipe. Žao mi je što je sve stalo kad smo ušli u seriju dobrih rezultata.

Proleće bez fudbala, pogotovo za one koji su navikli da se u ovo doba godine bore za svaki bod, psihološki je izazov.

Sve vezano za fudbal mi fali, iako sam kod kuće sa svojima u Loznici. Redovno treniram i pridržavam se plana i programa koji dobijamo od stručnog štaba. Želim da održim formu, jer se nadam da će se prvenstvo nastaviti. Ovo je svojevrsni psihološki test, koji moramo da prođemo. Situacija je takva kakva jeste, bitno je da ostanemo pozitivni.

Vanredno stanje je proglašeno baš onda kada su zeleno-beli svima počeli da dokazuju da su prerano otpisani, da za njih još ima nade i da će mnogima pomrsiti račune.

Za nas, sve ovo nije moglo da se desi u gorem trenutku. Iako bi mnogi da su u našoj situaciji likovali i navijali za to da prvenstvo bude prekinuto, želimo poštenu borbu i da na terenu pokažemo da nam je mesto u najvišem rangu. Da vanredno stanje nije stopiralo seriju dobrih rezultata, siguran sam da bismo je nastavili.

Iako ne zna da li će, kao pozajmljeni igrač Voždovca, imati još neku priliku da zablista u dresu Inđije, neosporno je da će vreme koje je proveo u sremskoj ravnici pamtiti samo po lepom.

Kad sam stigao u Inđiju na pozajmicu, jedna osoba mi je rekla da ako ovde ne budem srećan onda sa mnom nešto nije u redu. Primio sam to s rezervom, kao svaka mlada i usijana glava koja je željna da se dokaže. Sada vidim da veću istinu neko nije mogao da mi kaže, sve što mi se dogodilo u Inđiji me je preporodilo – otkrio je Purtić, igrač sredine koji je dokazao da je stasao za svaki izazov.

Sremski Portal / Foto: Lična arhiva S. P.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.