Sastavlja se vijadukt kod Beške

Iako se čini da je čitav svet zaustavljen u strahu od širenja korona virusa, sa velikim pitanjem “šta će biti posle”, ipak se neke stvari ne mogu zaustaviti jer se u ovom trenutku grade i zidaju objekti koji upravo treba da olakšaju živote u budućnosti, koje će valjda biti i naakon bolesti koja je okovala planetu.

Jedan od takvih projekata u Srbiji definitivno je izgradnja deonice brze pruge između Novog Sada i Stare Pazove koju za sada nije uspela da prekine pandemija. Na 51-om kilometru ove pruge, kod Beške u toku je zavarivanje i montaža delova mosta-vijadukta dužine 500 metara.

Prema rečima Nenada Catića građevinskog inžinjera firme “Čelik”, koji rukovodi montažom delova ovog velikog objekta, radovi se izvode bez zastoja i dobro napreduju.

Vijadukt kod Beške ima 13 stubova, a 12 polja i ukupno će u njega biti ugrađeno oko 2000 tona čelične konstrukcije. Do sada je montirano 8 polja, zavareno ih je 5 i upravo je u toku varenje šestog – pojašnjava Nenad Catić i dodaje da se poslovi uz pridržavanje preporuka redovno nastavljaju osim ukoliko ne stigne drugačija naredba.

Foto: Dnevnik.rs

Nekoliko desetina radnika angažovanih na ovoj deonici nove pruge, ekipa “Dnevnika” je nakon kraće posete i razgovora ostavila onako kako smo ih i našli – u užurbanom kretanju kroz gradilište, na skelama, u radnim mašinama – jednostavno u poslu koji se ne odlaže uprkos svemu…

Sremski Portal / N. Perković / Foto: Dnevnik.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.