Sremska Mitrovica spremno dočekuje zimsku sezonu

Grad Sremska Mitrovica spremno dočekuje zimsku sezonu. I ove godine preduzeće „Sirmiumput“ je angožavalo Hidrograđevianr ad za zimsko odžavanje puteva na teritoriji Sremske Mitrovice. Tokom dana rađena je kontrola kamiona za čišćenje snega i drugih vozila u prostoru „Hidrograđevianra“, a smotri zimske službe je prisustvovala i gradonačelnica Sremske Mitrovice.

Ove godine za čišćenje puteva različitih prioriteta na područiju Grada Sremska Mitrovica obezbeđena je dovoljna količina mehanizacije i ljudstva, kažu iz Hidrograđevinara. Raspolažu i sa novim vozilima koji će im dosta značiti sa predstojeću zimsku sezonu.

I ove godine „Sirmiumput“ je angažovao sremskomitrovački „Hidrograđevinar“ za održavanje saobraćajnica na teritoriji grada. Pripremljeno je oko 200 tona soli i 60 kubika rizlle od poršle godine, a po potrebi će se nabaljvati i još količina istih. U proseku svake godine se troši oko 300 tona soli za sezonu, kažu direktor Sirmiumputa.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice prilikom smotre, je istakla da će i ove godine Grad spremno dočekati prve snežne padavine. Za ovu sezonu izdvojeno je ukupno 30 miliona dinara za zimsku službu.

Zvanično zimska sezona traje od 15. novembra do 31. marta, ali se početak i kraj rada zimskih službi prilagođava vremenskim uslovima, kažu nadležni.

Sremski Portal / RTV / Foto: RTV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.