Startuje prvenstvo Srbije u 3×3 basketu

Prvenstvo Srbije u 3×3 basketu startovaće sredinom juna, tačnije 13. juna u Sremskoj Mitrovici, objavio je Košarkaški savez Srbije. Posle pauze zbog pandemije koronavirusa ponovo će biti organizovano zvanično košarkaško takmičenje po instrukcijama dobijenim od nadležnih institucija. Do sada je prijavljeno i potvrđeno 30 turnira, a očekuje se da taj broj bude i veći.

Košarkaški savez Srbije pokreće posebno košarkaško takmičenju koje će se odvijati u naredna tri-četiri meseca.

„Na naše veliko zadovoljstvo, do sada je prijavljeno i potvrđeno 30 turnira, a očekuje se da taj broj bude i veći“, saopštili su iz KSS-a.

Zvanični kalendar turnira svih kategorija (A, B i C) još nije zaključen, ali je za sada, poznat raspored prva tri turnira A kategorije koji će se igrati 13. Juna u Sremskoj Mitrovici, 20. juna u Kragujevcu i 27. juna u Beogradu („Beli dvor“).

„Očekuje nas organizacija ovog velikog 3h3 takmičenja, nemamo dilemu da će sve biti na vrhunskom nivou, kao i do sada. KSS će se maksimalno potruditi da sve prođe u najboljem redu. Želimo da podignemo ovaj sport na još viši nivo i omogućimo ljudima širom Srbije da vide zašto je 3h3 basket postao novi olimpijski sport.“, rekao je predsednik KSS Predrag Danilović.

Poznati su i svi gradovi u kojima će se održati 3×3 turniri u okviru prvenstva Srbije: Sremska Mitrovica, Kragujevac, Beograd, Novi Sad, Niš, Subotica, Čačak, Leskovac, Aleksinac, Paraćin, Vrnjačka Banja, Stara Pazova, Priboj, Lapovo, Krupanj, Novi Pazar, Svilajnac, Svrljig, Požarevac, Bela Palanka, Banatski Karlovac, Bajmok, Smederevska Palanka, Smederevo, Sokobanja, Babušnica, Ljig, Lazarevac. Očekuje se uključivanje još nekoliko gradova i sredina.

U „Kući košarke“ je održan sastanak sa najbolje rangiranim svetskim ekipama i igračima, predstavnicima šest najviše rangiranih srpskih ekipa na svetskoj rang listi, predstavnicima ekipa Liman, Novi Sad, Zemun, Olimp, Ub i Ralja, koji su izneli sugestije i potvrdili učešće u „Roda 3×3 prvenstvu Srbije“.

Sremski Portal / RTS / Foto: RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.