Tehnostilu dva hektara u Rumi

Italijanska kompanija „Tehnostil” je izrazila želju da kupi blizu dva hektara zemljišta na lokaciji „Rumska petlja”.

Reč je o kompaniji koja se bavi projektovanjem i proizvodnjom čeličnih elemenata, odnosno elemenata i kotlova za peći visokog kapaciteta, odnosno, za peći koje se koriste u čeličanama i topionicama i po tome je jedinstvena u Srbiji. „Tehnostil” već posluje u Sremskoj Mitrovici, a ima podzakup i u Rumi.

Nova investicija, gradnja proizvodne hale realizovaće se u narednom periodu, a juče je Oštinsko veće Rume donelo odluku o izboru organizacije za procenu tržišne vrednosti građevinskog zemljišta i to parcele br. 12156/15 K.O. Ruma, površine 19.867 m2. Procenu vrednosti zemljišta će obaviti Ministarstvo finansija, odnosno Poreska uprava – filijala u Sremskoj Mitrovici.

Investicioni trend na teritoriji naše opštine se nastavlja. Ono što me raduje je činjenica da „Tehnostil” želi da prva hala od 4.000 kvadratnih metara bude izgrađena već do marta-aprila, a u planu je do 2023. godine izgradnja još tri hale. Stiglo je pismo o namerama, po dobijanju procene vrednosti zemljišta raspisaćemo oglas i po zaključenju ugovora o prenosu vlasništva krenuće se u realizaciju te investicije – rekao je predsednik opštine Ruma Slađan Mančić.

„Tehnostil” sada zapošljava 40 radnika, a planiraju da zaposle još 35, dodao je Mančić, uz ocenu da lokalnoj samoupravi više nisu prioritet investitori koji bi zapošljavali veći broj radnika.

Mi u ovom momentu ne jurimo investicije koje mogu da zaposle 1.000 ili više ljudi, te ljude više nemamo, nama su ovakve ili slične investicije dobrodošle, pogotovo kada uzmemo u obzir da polovina od tih ljudi koji će dobiti posao mora da bude visokoobrazovana. Sa druge strane ostvarićemo prihod od poreza na imovinu, prihod od prodaje parcele, uposlićemo građevinsku operativu, i u budućnosti ostvatiti prihod i po osnovu poreza na zarade – poručio je Slađan Mančić.

Sremski Portal / Dnevnik / Foto: opština Ruma

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.