U Inđiji predstavljeni konkursi Pokrajine za poljoprivrednike

Pomoćnik Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Mladen Petković predstavio je inđijskim poljoprivrednicima i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava linije konkursa Sekretarijata za tekuću godinu.

Prisutni su imali prilike da se upoznaju i sa kreditnim linija banke Poštanske štedionice. Direktorica Agencije za ruralni razvoj opštine Inđija Ivana Pejović Ševrt najavila je da će i Opština Inđija uskoro raspisati konkurse za poljoprivredu i ruralni razvoj te je pozvala poljoprivrednike da konkurišu i dobiju subvencije.

Agencija za ruralni razvoj će i dalje stojati na raspolaganju poljoprivrednicima oko prikupljanja i popunjavanja konkursne dokumentacije, a ta usluga je besplatna.

Ono što je važno istaći jeste da Opština Inđija ima izuzetno dobru saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo na čijem čelu je dr Vuk Radojević.

Do sada su realizovani brojni zajednički projekti koji su u velikoj meri podigli kvalitet života u Inđiji, a sa druge strane poljopoprivrednici ostvaruju subvencije koje usavršavaju i šire proizvodnju i kapacitete gazdinstava.

Spremski Portal / Indjijapazovavesti.com / Foto: Indjijapazovavesti.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.