U prvoj polovini godine realizacija novih kapitalnih projekata vrednih preko 470 miliona dinara

Početak izgradnje kotlarnice na gas u naselju Tivol, realizacija druge faze uređenja centralnog gradskog jezgra, asfaltiranje važnih saobraćajnica, ravnomerno ulaganje u gradske i seoske mesne zajednice, uređenje parking prostora iza Robne kuće samo su neki od projekata koji su obeležili 2019. godinu.

Procedure za nove kapitalne infrastrukturne projekte u 2020. godini su već pokrenute. Raspisane su javne nabavke za izgradnju nove korlarnice na gas u rumskom naselju „Solidarnost“, kao i za kompletnu rekonstrukciju prometnih ulica 15. maj i 15. avgust.

Izgradnja kotlarnice u naselju „Solidarnost“ biće prvi veliki infrastrukturni projekat koji će se realizovati na teritoriji naše opštine, a otvaranje tenderskih ponuda zakazano je za 13. mart.

„Za projekat izgradnje nove kotlarnice na gas obezbedili smo 120 miliona dinara, a sva sredstva su iz budžeta Opštine Ruma, baš kao što je to bio slučaj i sa kotlarnicom na Tivolu. U ovom momentu to je za našu opštinu jedan od prioritetnih, kapitalnih projekat, jer je sistem daljinskog sistema grejanja neophodno modernizovati. Decenijama tu nije ništa ulagano i sa novim kotlarnicama mi jasno pokazujemo nameru da želimo da javnom preduzeću „Stambeno“ pomognemo da konsoliduje poslovanje, da građanima pruži kvalitetniju uslugu, ali i da mazut zamenimo ekonomski isplatljivijim i sa ekološke strane prihvatljivijim prirodnim gasom“– izjavio je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić, Foto: Opština Ruma

Javno preduzeće „Gas – Ruma“ je već izmenilo Program poslovanja kako bi se izgradio gasovod i merno regulaciona stanica za potrebe pomenute kotlarnice.

Samo tri dana kasnije – 16. marta završava se i tender za rekonstrukciju rumskih ulica ulica 15. maj i 15. avgust. Opština Ruma je i za ovaj projekat izdvojila 120 miliona dinara sopstvenih sredstava, a Pokrajina će preko Uprave za kapitalna ulaganja APV ovaj projekat sufinansirati sa 200 miliona dinara.

1. maj „Revitalizacijom te dve ulice ćemo napraviti još jedan iskorak u uređenju putne infrastrukture u našem gradu i u estetskom smislu i po pitanju bezbednosti i kvaliteta, kazao je Mančić, podsetivši da su te dve ulice posle Glavne ulice najprometnije i najbrža veza od Iriga ka centru grada i dalje ka Sremskoj Mitrovici.

Proceduru za još jedan značajan projekat lokalna samouprava će okončati u prvoj polovini godine. Reč je o nabavci besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola rumske opštine, za šta će biti izdvojeno više od 30 miliona dinara, što je, uz trogodišnji projekat besplatnog vrtića, jedna od inovativnih mera populacione politike u Rumi.

Sremski Portal / Opština Ruma

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.