U Sremskoj Mitrovici devet punktova za prijem hitnih slučajeva

Načelnik Službe opšte medicine u Sremskoj Mitrovici Adil Elhag rekao je da će od sutra početi da radi devet punktova za prijem hitnih slučajeva u tom gradu.

Elhag napominje da su to su pacijenti koji imaju lupanje srca, bol u grudima, visok krvni pritisak, gušenje, poremećaj govora, osećaj trnjenja tela.

Kako kaže, građanima će biti dostupan i Centar za respiratorne infekcije, kao i Hitna pomoć, koja će raditi 24 časa.

Elhag je istakao da je u u okviru Doma zdravlja, u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i preporukama Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo odlučeno da se redukuje broj ambulanti i dodao da ih je 29 do sada radilo.

Dodaje da je prvi punkt je smešten u prvu zdravstvenu stanicu i namenjen je za pacijente koji se leče u prvoj i četvrtoj zdravstvenoj stanici u gradu.

Drugi punkt je druga zdravstvena stanica, gde će dolaziti pacijenti iz druge i pete zdravstvene, dok je treći punkt treća zdravstvena stanica, za pacijente iz treće, šeste i sedme zdravstvene stanice.

Četvrti punkt čini Laćarak u kojoj će dolaziti pacijenti iz tog prigradskog naselja, kao i oni iz Divoša, Čalme i Martinaca.

Peti punkt je u Mačvanskoj Mitrovici, namenjen za meštane tog naselja, kao i za mestane mačvanskih sela koji pripadaju Sremskoj Mitrovici.

Šesti punkt je u Kuzminu, gde će dolaziti pacijenti iz Kuzmina, Bosuta i Sremske Rače, dok je sedmi u Velikim Radincima, opredeljen za pacijente iz tog naselja, ali i iz Grgurevca, Šurma i Bešenova.

Osmi je Manđelos za pacijente iz tog mesta, kao za one iz Ležimira i deveti punkt čine Šašinci i Jarak koji će naizmenično raditi.

Elhag ističe da će svi punktovi raditi od sedam do 18 časova, dok će punktovi u Kuzminu, Velikim Radincima, Manđelosu i Jarku raditi od sedam do 12 i 30 sati.

„Ovo je sve učinjeno da bi se sprečilo širenje epidemije, odnosno smanjio kontakt broja pacijenata i zdravstvenog osoblja. U svim ambulantama radiće jedan lekar i jedna sestra, i pre podne i posle podne“, rekao je Elhag.

Dodaje da pacijenti koji imaju znake respiratornih infekcija mogu da pozovu Respiratorni centar, koji radi od sedam do 18 časova.

Sremski Portal / RTV / Foto: RTV (Živan Negovanović)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.