Ukida se vanredna situacija na području Sremske Mitrovice

Ukida se vanredna situacija na području Grada Sremska Mitrovica, rečeno je na današnjem zasedanju Štaba za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici. Ova odluka je doneta zbog sve povoljne epidemiološke slike u Sremskom okrugu odnosno u Sremskoj Mitrovici, ali se savetuje i dalje poštovanje mera zaštite. 

U Sremskoj Mitrovici u poslednjih deset dana zabeležen je sve manji broj novih slučajeva sa virusom Covid 19. Ukupan broj aktivnih slučajeva u Gradu na Savi je 61.

Na današnjem zasedanju Štaba za vanredne situacije Sremska Mitrovica doneta je odluka o ukidanju vanredne situacije na području Grada. Kako nam je rečeno, zbog sve manjeg broja aktivnih slučajeva na virus Covid 19, stekli su se svi uslovi za ovu odluku.

Ukupan broj pacijenata u Kovid centru u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici je 29 od kojih je 25 pozitivno, 8 na respiratorima, a od poslednjeg izveštaja jedno lice je preminulo.

U Sremskoj Mitrovici dosta je manji broj pozitivnih nego u prethodnom periodu, pa je samim tim situacija dosta povoljna. Ukupan broj aktivnih slučajeva na virus Covid 19 je 61.

Kovid ambulanta beleži znatno smanjen broj pregledanih pacijenata, što je konstantan pad prijema. I dalje radno vreme je 24 časa.

Ukidanje vanredne situacije je dovelo do ukidanja nekih mera zabrane, ali su i dalje na snazi ostale mere koje je propisao Republički Krizni štab a to je socijalna distanca, ograničen broj okupljenih građana i nošenje maski u zatvorenom prostoru.

Sremski Portal / RTV / Foto: RTV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.